Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το απόγευμα του Σαββάτου 20 Μαΐου η ξενάγηση που οργάνωσαν  ο Δήμος  Ηρακλείου και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης στα σημεία όπου έγιναν οδομαχίες στο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια της Μάχης της  Κρήτης.

(20 με 31 Μαΐου 1941).  Η ξενάγηση από τον Ιστορικό Ερευνητή και Σύμβουλο του Ι.Μ.Κ. Κωστή Μαμαλάκη,  ξεκίνησε από την πλατεία Αγίου Δημητρίου και ολοκληρώθηκε στα «Αχτάρικα», στο βιβλιοπωλείο της «Βικελαίας Βιβλιοθήκης». Εκεί οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν και στην έκθεση ενθυμημάτων της μάχης, φωτογραφικό υλικό και μεταφρασμένα κείμενα από τα αρχεία του Φράιμπουργκ που σώζονται σε ειδική συλλογή της Βικελαίας.

Η γλαφυρή ξενάγηση από τον κ. Μαμαλάκη καθήλωσε τους Ηρακλειώτες που είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, αναφερόμενος στην έκθεση, δήλωσε ότι η τιμή στους πεσόντες και η διατήρηση της ιστορικής μνήμης είναι πρωταρχικό και διαρκές καθήκον όλων μας και κάλεσε τους πολίτες να την επισκεφθούν και να παρακολουθήσουν τα ιστορικά ντοκυμαντέρ που προβάλλονται στην αίθουσα του βιβλιοπωλείου, σε συνεχή ροή. 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαΐου, ενώ αύριο, Δευτέρα, 22 Μαΐου, και ώρα 14.00, ο κ. Μαμαλάκης θα ξεναγήσει το κοινό στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, σε έκθεση που φιλοξενεί  το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook