Στη δυσκολότερη έδρα του πρωταθλήματος το ΙΝΚΑ έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε αλλά ηττήθηκε με 2-0 από τον Ιωνικό, ενώ την ίδια ώρα ο αδιάφορος Ιάλυσος δεν έκανε ό,τι… μπορούσε απέναντι στον Ηλυσιακό, με αποτέλεσμα να ηττηθεί 2-0 και να υποβιβαστεί η ομάδα των Χανίων.

Δύο πρώην παίκτες του Κισσαμικού, ένας για λίγο διάστημα τη φετινή σεζόν στην προετοιμασία κι ένας που ήταν στέλεχος της ομάδας την περασμένη χρονιά, πέτυχαν τα γκολ του Ιωνικού.

Στο 24’ ο Πέεφ άνοιξε το σκορ και στο 75’ ο Μάνιας το… έκλεισε για το τελικό 2-0.

Ιωνικός (Λουκάς Καραδήμος): Παναγόπουλος, Προβατίδης, Κρητικός, Μαρής, Μεϊμάρογλου, Μάνιας, Ζαφειρίδης (65’ Ασάνοβιτς), Παντελίδης, Πέεφ (71’ Σιμιτσής), Καμαρά, Καραλής (86’ Βουρλούμης).

ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ (Μύρων Σηφάκης): Καλοριζικάκης, Ντεντάκης, Παληγεώργος, Δημήτρης (68’ Βεστάκης), Σουμπασάκης, Σταθινάκης, Αρσενίεβιτς, Βουρβαχάκης, Κυτράκης (78’ Ζντράβκοβιτς), Τσίτας (82’ Γκουτσίδης), Περδικάκης.

Η ανακοίνωση της ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ με τη δέσμευση για επιστροφή στην κατηγορία αναφέρει τα εξής:

Δυστυχώς, παρά τη συνολική προσπάθεια, η ομάδα μας υποβιβάζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Χανίων, μετά την ήττα από τον Ιωνικό στη Νεάπολη με 2-0, σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη του Ηλυσιακού στη Ρόδο επί του Ιάλυσου με 0-2.

Τα πράγματα έγιναν όπως τα περιμέναμε… Όμως, η μαγεία είναι στο ταξίδι και όχι στον προορισμό. Και αυτό το ταξίδι το ζήσαμε με ειλικρίνεια, τιμιότητα, λεβέντικα, κρητικά και με το κεφάλι πάντα ψηλά.

Πλέον μάθαμε πως παίζεται το παιχνίδι! Όλοι γνωρίζουν πως η ομάδα μας δεν άξιζε να υποβιβαστεί… και το ξέρουν καλά αυτό!

Η διοίκηση της ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που ενίσχυσε την προσπάθειά μας στη Γ’ Εθνική και υποσχόμαστε ότι στο μέλλον θα τους χαρίσουμε ξανά μεγάλες στιγμές, πάντα με αγάπη για το χανιώτικο ποδόσφαιρο και μόνο.

Ένα μεγάλο μπράβο στους ποδοσφαιριστές που «πολέμησαν» μέσα στον αγωνιστικό χώρο, στους προπονητές της ομάδας μας για το δικό τους αγώνα…

Η δέσμευση είναι μία… Μάθαμε και θα επιστρέψουμε!

Ευχόμαστε τέλος καλή επιτυχία στις τέσσερις Κρητικές ομάδες, οι οποίες του χρόνου θα βρίσκονται στη Γ’ Εθνική, αλλά και στην ομάδα του Εργοτέλη η οποία κατέκτησε τον τίτλο και ανεβαίνει στη Football League.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook