Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Χανίων πραγματοποιούν εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με φόντο την αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι με τους συμβασιούχους των δήμων που μένουν στον δρόμο, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Χανίων συμμετέχουν στην διήμερη απεργία και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Χανίων.

Να σημειωθεί πως στους επτά Δήμους του Νομού Χανίων οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι που είναι στον “αέρα” ανέρχονται περίπου σε 110 άτομα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χανίων Αθηνά Γιαννουλάκη, στην διάρκεια της απεργίας, για την αποκομιδή απορριμμάτων θα εξυπηρετούνται με προσωπικό ασφαλείας μόνο υγειονομικές μονάδες και σχολεία.

 

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Χανίων σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως “συμμετέχει στις κινητοποιήσεις  που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενάντια στον εμπαιγμό, στην κοροϊδία, στην ομηρία και στην εκμετάλλευση των συμβασιούχων από την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και την πλειοψηφία των δημάρχων της ΚΕΔΕ.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των συναδέλφων -σσων στην διήμερη αποχή από τα καθήκοντα της υπερωριακής εργασίας για όσους δούλευαν το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μάη σε ολους τους Δήμους του νομού Χανίων..

Μεγάλη επίσης ήταν την Κυριάκή 21 Μάη  και η συμμετοχή των συναδέλφων στον αποκλεισμό του Αμαξοστάσιου στο Κουμπελί αλλά και στο πρώην Δημαρχείο του Δήμου Νέας Κυδωνίας .

Συνεχίζοντας τις  αγωνιστικές κινητοποιήσεις ο Σύλλογος καλεί όλα τα μέλη του σε νέα  μαζική συμμετοχή  στις δράσεις  που έχουν εξαγγελθεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ  και για το επόμενο διήμερο.

Συγκεκριμένα καλεί  στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για το σύνολο των εργαζομένων στους εφτά Δήμους του νομού Χανίων, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 22 και την ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΗ 2017. 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Χανίων διεκδικεί:

– Μόνιμη και Σταθερή Εργασία με πλήρη δικαιώματα για ΟΛΟΥΣ
– Δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες για ΟΛΟ τον λαό
– Κανείς συμβασιούχος να μη μείνει απλήρωτος και άνεργος.
– Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στους παιδικούς σταθμούς.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook