Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Αμπντουλάτι αλ Ομπέιντι και, κατόπιν αιτήματός είχε συνάντηση 40 λεπτών με τον Έλληνα ομόλογό του Σταύρο Λαμπρινίδη.

Παραμένει άγνωστο αν ο λίβυος αξιωματούχος σχεδιάζει να μεταβεί και σε άλλες ξένες πρωτεύουσες στο πλαίσιο αναζήτησης μίας διπλωματικής επίλυσης της κρίσης στη Λιβύη.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών όπως αναφέρει το in.gr, βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε στενή επαφή τόσο με τον Αμπντελιλά αλ Χατίμπ, ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη όσο και με την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Κάθριν Αστον.

Η ελληνική πλευρά επιμένει σε όλους τους τόνους ότι πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση στο θέμα της Λιβύης, ιδιαίτερα εφόσον το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία στασιμότητα και στο πολεμικό μέτωπο.

Ο κ. Αλ Ομπέιντι είχε βρεθεί στη χώρα μας και τον περασμένο Απρίλιο, στις αρχές της λιβυκής κρίσης. Τότε είχε συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος δεν είχε κρύψει την επιθυμία της Αθήνας να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook