Οι φράουλες τώρα είναι στο φόρτε τους και να μια ιδέα για κάτι νόστιμο και δροσιστικό που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους

Υλικά

150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. νερό
500 γρ. φράουλες (καθαρό βάρος)
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
5 φύλλα δυόσμου, σε κομματάκια + λίγα ακόμη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι, το οποίο τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά και το αποσύρουμε. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.

Στη συνέχεια πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν εντελώς και στη συνέχεια τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τους με ένα μαχαίρι. Τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό και τον δυόσμο. Τις χτυπάμε να λιώσουν εντελώς και προσθέτουμε το σιρόπι. Ξαναχτυπάμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ. Το σκεπάζουμε είτε με το καπάκι του, αν έχει, είτε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Όταν περάσουν 2 ώρες, βγάζουμε το μπολ με το σορμπέ από την κατάψυξη και το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες ακόμη και το ξαναχτυπάμε με το μίξερ. Σερβίρουμε σε 4 ατομικά μπολ με λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.

gastronomos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook