Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου η έκθεση στην πύλη Σαμπιονάρα

Λίγες αποδείχθηκαν οι τρεις ημέρες που διήρκεσε η έκθεση φωτογραφίας  μαθητών του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών Ακρωτηρίου Χανίων, στην πύλη Σαμπιονάρα.

Οι μαθητές προσέγγισαν το θέμα των εξαρτήσεων με καλλιτεχνική διάθεση αλλά και με την ευαισθησία που απαιτεί ένα θέμα το οποίο αγγίζει ειδικά τους νέους.

Όπως άλλωστε αναφερόταν στο συνοδευτικό κείμενο  

«Οι λόγοι για τους οποίους επιλέξαμε το συγκεκριμένο θέμα είναι γιατί θέλαμε να κινητοποιήσουμε αλλά και να κινητοποιηθούμε και εμείς οι ίδιοι έχοντας προβληματιστεί για την έξαρση κρουσμάτων εξαρτήσεως από το φιλικό και το σχολικό περιβάλλον.

Εξάρτηση µπορεί να είναι κάθε τι που ναρκώνει το µυαλό σου. Κάθε τι που σκοτώνει από την αρχή την ψυχή σου και σαν σαράκι τρώει σιγά σιγά και λίγο λίγο το κορμί σου. Εξάρτηση είναι αυτό που σε εθίζει, και σε κάνει να μην μπορείς να αντισταθείς σε αυτό. Θα µιλήσουµε για αυτά που σκοτώνουν την ψυχή σου αλλά και για αυτά που σκοτώνουν και το κορμί σου.

Δεν θα προσεγγίσουμε να εξετάσουμε το θέμα μας όπως ένας γιατρός, δεν θα το αναλύσουμε όπως ένας ακαδημαϊκός, δεν θα το υποστηρίξουμε όπως ένας ιερέας, δεν θα σας κάνουμε να γελάσετε  όπως ένας κωμικός, ούτε σκοπεύουμε να σας μαγέψουμε όπως ένας τραγουδιστής. Έχουμε σκοπό να σας μιλήσουμε με τις φωτογραφίες μας.»

Για την προσπάθεια των μαθητών μίλησε στο Flashnews.gr o καθηγητής τους και γνωστός φωτογράφος Νίκος Μπασιάς, ο οποίος είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook