Η έρευνα για την ανεύρεση άλλων πλανητών, κατάλληλων για να τους εποικίσουμε θα πρέπει να αρχίσει τώρα, υποστήριξε ο διακεκριμένος αστροφυσικός

«Πιστεύω ακράδαντα ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να αναζητούμε πλανήτες ως εναλλακτική επιλογή για πιθανή κατοικία», δήλωσε ο Στίβεν Χόκινγκ μιλώντας το Σάββατο σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο.

Ο διάσημος αστροφυσικός και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, μίλησε με αφορμή το φεστιβάλ «Starmus» για την Επιστήμη και τις Τέχνες που θα πραγματοποιηθεί στη Νορβηγία τον επόμενο μήνα. Στη συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής επανέλαβε την προειδοποίησή του ότι «η ανθρώπινη επιβίωση εξαρτάται από την εξεύρεση ενός νέου “σπιτιού” πέρα από τη γη» και τόνισε ότι «η αναζήτηση άλλων πλανητών για εποικισμό θα πρέπει να αρχίσει τώρα».

«Μας τελειώνει ο χώρος στη γη, πρέπει να ξεπεράσουμε τους τεχνικούς περιορισμούς που μας εμποδίζουν να ζούμε αλλού στο σύμπαν», ανέφερε ο Στίβεν Χόκινγκ, που θα είναι ο κύριος ομιλητής στο φεστιβάλ «Starmus», το οποίο θα διεξαχθεί στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας από τις 18 μέχρι τις 23 Ιουνίου.

Στόχος του διεθνούς φεστιβάλ είναι να ενώσει επιστήμονες, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν την Επιστήμη και να κάνουν το ευρύ κοινό να την κατανοήσει και να την εκτιμήσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook