Έγινε δότρια ωαρίων στα 23 της χρόνια. Μια φίλη της μίλησε για τη δωρεά ωαρίων και χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να τα χαρίσει. Το κίνητρο ήταν η αποζημίωση που δίνεται βάση νόμου.

«Την περίοδο που μου το σύστησε μια άλλη κοπέλα ήταν λόγω οικονομικών, διότι είναι μια μέθοδος που έχει καλή ανταπόδοση οικονομική σε αυτούς που το κάνουνε. 1000 ευρώ. Έχει ωθήσει τα περισσότερα κορίτσια ως μια εύκολη λύση. Εμένα ήρθε μια κοπέλα που το είχε κάνει και μου το πρότεινε γιατί της είχα πει ότι ήμουνα χάλια οικονομικά και ότι είναι μια λύση εύκολη», είπε στο STAR η Αφροδίτη.

Χρειάστηκαν περίπου 10 ημέρες μας λέει η 25χρονη σήμερα Αφροδίτη για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να πάρει τα χρήματα που είχε ανάγκη. Η φοιτήτρια νοσηλευτικής, το έκανε δύο φορές και θα το ξανά κάνει ευχαρίστως, μας λέει.

«Έμαθα ότι έχουνε τεκνοποίησει 10 γυναίκες με αυτά που έδωσα εγώ. Ένιωσα λίγο περίεργα την πρώτη μέρα αλλά από την άλλη χαίρομαι που έδωσα μια χαρά σε άλλους ανθρώπους που είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνουνε», σημείωσε.

Οι υποψήφιες δότριες ωαρίων, σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία, είναι ανώνυμες και υποχρεούνται να υπογράψουν ειδικά έγγραφα συγκατάθεσης. Για να γίνουν δεκτές σε ένα τέτοιο πρόγραμμα πρέπει να είναι από 19 έως 35 ετών, να είναι υγιείς, να μην καπνίζουν και να μην υπάρχει προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό γενετικών ασθενειών.

Η δότρια λαμβάνει ένα ποσό ως αποζημίωση για τις ημέρες εργασίας που χάνει και τις μετακινήσεις της, ενώ μπορεί να δωρίσει τα ωάρια της συνολικά έως και 10 φορές.

«Όπως πάει ο άλλος και δίνει αίμα για να βοηθήσει κάποιον άνθρωπο που το έχει ανάγκη, βεβαίως θα μου πείτε αυτό είναι πιο περίπλοκο γιατί δίνεις το dna σου, επεκτείνεσαι κι εσύ αλλά δεν το σκέφτομαι έτσι», προσθέτει η Αφροδίτη.

Πολλά είναι τα ζευγάρια και από το εξωτερικό που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν, γι΄ αυτό έρχονται στη χώρα μας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook