To σχολικό συγκρότημα είχε υποστεί τα τελευταία χρόνια μεγάλες φθορές με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό έργο να πραγματοποιείται κάτω από αντιπαιδαγωγικές, άθλιες συνθήκες για μαθητές και καθηγητές.

Δραστική παρέμβαση του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου για την αποκατάσταση των χώρων του Γυμνασίου και Λυκείου στο Τζερμιάδων που ως σχολικό συγκρότημα είχε υποστεί τα τελευταία χρόνια μεγάλες φθορές με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό έργο να πραγματοποιείται κάτω από αντιπαιδαγωγικές, άθλιες συνθήκες για μαθητές και καθηγητές.

Με ιδίους πόρους του δήμου, η δημοτική αρχή με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών, των γονέων-κηδεμόνων,  αποκαθιστά εκτεταμένες φθορές στο σχολικό συγκρότημα το οποίο είχε εγκαταλειφθεί στη τύχη του, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα ακόμα και υγιεινής-ασφάλειας.

Το διάστημα αυτό μάλιστα ολοκληρώθηκε μεγάλο μέρος των εργασιών  αποκατάστασης των χώρων του σχολικού συγκροτήματος με εργασίες: Αποκατάστασης του μείζονος θέματος σχετικά με την μόνωση της ταράτσας, των υδρορροών, αντικατάσταση γεωυφασμάτων, μόνωση κλιμακοστασίου, αποκατάσταση σοβάδων, βάψιμο επιφανειών 2.500 τετραγωνικών μέτρων, γυψοσανίδες στους εσωτερικούς χώρους, για όλες τις αίθουσες διδασκαλίας Γυμνασίου και Λυκείου, τους διάδρομους και το κλιμακοστάσιο. Επίσης πλήρης ανακαίνιση στα wc, με τοποθέτηση πλακιδίων σε πατώματα και τοίχους, νέες πόρτες, νέα είδη υγιεινής, καινούριους χώρους για νιπτήρες.

 «Ήταν για εμάς ένα μεγάλο «αγκάθι» να βλέπουμε σε αυτή την κατάσταση το σχολικό συγκρότημα το οποίο είχε υποστεί εκτεταμένες φθορές για πολλά χρόνια, αλλά καταγραφόταν αδιαφορία. Εντελώς απαράδεκτο για εμάς, για τους γονείς, τους ίδιους τους μαθητές, να επιτελείται το εκπαιδευτικό έργο σε αυτές τις τριτοκοσμικές σχολικές συνθήκες. Καταφέραμε όμως και εξασφαλίσαμε τους απαραίτητους πόρους με την έγκαιρη έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2017. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τα παιδιά που δεν μπορέσαμε να αποκαταστήσουμε την απαράδεκτη αυτή κατάσταση νωρίτερα αλλά υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες. Να ξέρουν ότι από τώρα και στο εξής υλοποιούμε το όραμά μας για υποδειγματικές σχολικές μονάδες σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης πάντα με την συνεργασία των διευθυντών των σχολικών μονάδων του Λυκείου Γεώργιο Κρασανάκη και Γυμνασίου Ελένης Βογιάκη, τους εκπαιδευτικούς  τους μαθητές» αναφέρει ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης και προσθέτει: «με τη συνεργασία όλων, αναβαθμίζουμε συνεχώς την δημόσια εκπαίδευση στην περιοχή μας. Το οφείλουμε στη νεολαία μας, στους μαθητές μας, που πρέπει να μορφώνονται το δυνατόν στις καλύτερες εκπαιδευτικές συνθήκες. Ευχαριστούμε όλους για την συνεισφορά τους στη σημαντική προσπάθεια που επιτελεί ο δήμος μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook