Πρόκειται για προσωπικές μετοχές του Φώτη Μπόμπολα, λένε πηγές από τον όμιλο Σαββίδη και αναφέρουν ότι το τίμημα υπερβαίνει τα 5 εκατ. ευρώ

Σε επιχειρηματικό σχήμα συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη μεταβιβάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ποσοστό 20% της “Τηλέτυπος Α.Ε.” (Mega Channel), από το συνολικά 32,73% που κατείχε η Πήγασος Εκδοτική, συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα. Όπως τονίστηκε σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση «κατ’ εφαρμογή του Ν. 3340/2005, της υπ’ αριθμ. 3/347/12.07.2005 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Κανονισμού του Χ.Α. ως ισχύουν, η «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» ανακοινώνει, ότι προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε.» ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην  ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%».

Πηγές από την πλευρά του ομίλου Σαββίδη αναφέρονται σε ένα deal που είχε κλείσει ήδη από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας (Παρασκευή) κι αφορά τις προσωπικές μετοχές του Φώτη Μπόμπολα κι όχι αυτές της Πήγασος η οποία βρίσκεται κάτω από ένα πολύ δύσκολο και σύνθετο καθεστώς. Αν και δεν επιβεβαιώνεται το τίμημα, κύκλοι μιλάνε για ποσό άνω των 5 εκατ. ευρώ, ποσό που κυρίαρχα θα απορροφηθεί από τις πιστώτριες τράπεζες ενώ θα καλυφθούν και κεφαλαιακές ανάγκες του MEGA Channel. 

Τραπεζικές πηγές, πάντως, εκφράζουν την έκπληξή τους πώς είναι δυνατόν να είναι ελεύθερες βαρών μετοχές μιας επιχείρησης που χρωστάει τεράστια ποσά στις τράπεζες κι αυτές να μην έχουν δεσμεύσει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook