Τι είπε ο Σταύρος Αρναουτάκης για την καλωδιακή σύνδεση της Κρήτης – Θα γίνει αυτοκινητόδρομος ο ΒΟΑΚ; – Σε ποιο σημείο δεκα χιλιομέτρων θα γίνει η πρώτη παρέμβαση-βελτίωση

Εκδήλωση στο ΕΒΕΧ πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα “Προοπτικές Ανάπτυξης της Κρητικής Οικονομίας” και κεντρικό ομιλητή τον Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος προχώρησε σε πολύ σημαντικές τοποθετήσεις για δύο πολύ σοβαρά ζητήματα της Κρήτης, αυτό του ΒΟΑΚ καθώς και την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης που έχει έρθει στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες.

Όσον αφορά τον ΒΟΑΚ τόνισε ότι σύντομα μάλλον θα υπάρξει ανάδοχος για την βελτίωση πάνω από 400 επικίνδυνων σημείων που υπάρχουν ενώ όσον αφορά την ενέργεια έκανε λόγο για σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον μετά από συνάντηση παρουσίας και Πρωθυπουργού που έγινε στο Πεκίνο.

Για τον ΒΟΑΚ

Για ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά την Κρήτη, και δεν είναι άλλο φυσικά από την Οδική ασφάλεια, ο κ.Αρναουτάκης τόνισε ότι:

“Για την οδική ασφάλεια που αφορά παρεμβάσεις σε πάνω από 400 σημεία στην Κρήτη, έχει ξεκινήσει η διαδικασία να ενταχθεί στο περιφερειακό πρόγραμμα και εκτιμούμε μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε ανάδοχο του έργου, πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι για έξι μήνες δεν είχαμε δημοπρασίες.

Από τους πόρους που υπάρχουν σήμερα και έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα δοθούν στην Κρήτη για την βελτίωση επικίνδυνων σημείων, αφού γίνουν οι απαραίτητες δημοπρατήσεις, θα γίνει αρχικά παρέμβαση σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο του ΒΟΑΚ 10 χιλιομέτρων στην Γεωργιούπολη.

Για να γίνει ο ΒΟΑΚ…. αυτοκινητόδρομος, ο κ.Αρναουτάκης ανέφερε ότι  δεν είναι ένα εύκολο έργο από την στιγμή που δεν υπάρχουν ευρωπαϊκή πόροι.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, έχει ήδη γίνει πρόταση στην προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και στην σημερινή ώστε ο ΒΟΑΚ να γίνει  από την Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων με ρήτρα διαθεσιμότητας.

Να πληρώνει δηλαδή το Ελληνικό κράτος για περίπου 25-30 χρόνια αυτή την χρηματοδότηση, αυτό μπορεί να το φανταστεί κάποιος σαν δόσεις. 

“Μέχρι τέλους του χρόνου ευελπιστούμε ότι θα έχουν κλείσει όλες οι γραφειοκρατικέw διαδικασίες. Είναι ένα έργο που θα ξεπεράσει το 1.5 δις, δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.”

Η Ευρωπαϊκή τράπεζα είναι θετική ενώ το θέμα έχει περάσει από την διυπουργική σε κάτι τέτοιο όπως ανέφερε ο κ.Αρναουτάκης.

Από τους πόρους που υπάρχουν σήμερα και έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα δοθούν στον ΒΟΑΚ για την βελτίωση επικίνδυνων σημείων, αφού γίνουν οι απαραίτητες δημοπρατήσεις, όπως ανέφερε ο κ.Αρναουτάκης, θα γίνει αρχικά παρέμβαση σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο του ΒΟΑΚ 10 χιλιομέτρων στην Γεωργιούπολη.

Για την καλωδιακή σύνδεση της Κρήτη

Ένα θέμα που απασχολεί πολύ την Κρήτη είναι αυτός της καλωδιακής σύνδεσης η οποία προχωράει πολύ καλά, τόνισε ο κ.Αρναουτάκης.

Η μικρή αυτή διασύνδεση προχωράει πολύ καλά.

Πρέπει να γίνει και διασύνδεση Ηρακλείου με Ηπειρωτική Ελλάδα.

Σε συνάντηση που έγινε στο Πεκίνο, υπάρχει ενδιαφέρον Κινεζικών εταιρειών να γίνει το Euroasian που συνδέει Κύπρο-Ισραήλ-Κρήτη-Ελλάδα-Ευρώπη και για αυτό υπάρχει σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον” 

Στην εκδήλωση αναφέρθηκε ο κ.Μαργαρώνης πρόεδρος του ΕΒΕΧ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook