Τις κινήσεις του ληστή των ιατρικών εξαρτημάτων από το νοσοκομείο του Βόλου έχουν καταγεγραμμένες οι αστυνομικές Αρχές.

Ένα βίντεο που είναι στα χέρια των αστυνομικών, έχει καταγράψει πολύ καθαρά τον ληστή ο οποίος με το σακ βουαγιάζ στα χέρια, φεύγει τρέχοντας από το χώρο του νοσοκομείου.

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δεν είναι καλυμμένα για να μην κινήσει τις υποψίες ασθενών και γιατρών όταν μπήκε στο χώρο του νοσοκομείου.

Όμως, το πιο σημαντικό για τους αστυνομικούς που προσπαθούν να εντοπίσουν τα μέλη του κυκλώματος, είναι ότι ο συγκεκριμένος κακοποιός πάνω στη βιασύνη του να φύγει από το παράθυρο του ισογείου του νοσοκομείου, άφησε δυο σακ βουαγιάζ, καθώς βρέθηκε ξαφνικά πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από τους γιατρούς που μπήκαν στο εξεταστήριο του γαστρεντερολογικού την ώρα που ο διαρρήκτης είχε τρυπώσει και αφαιρούσε τα μηχανήματα.

Τα σακίδια έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς έχουν επάνω το DNA του δράστη και στη συνέχεια θα γίνει αντιπαραβολή με γενετικό υλικό και αποτυπώματα που βρέθηκαν και στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας όπου είχε «χτυπήσει» η συμμορία πριν λίγες μέρες.

Το γεγονός πάντως ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο οι δράστες άρπαξαν γαστροσκόπια και κολονοσκόπια και από τα νοσοκομεία της Λάρισας και της Λαμίας, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στις Αρχές που εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με οργανωμένο κύκλωμα, που έχει βρει δίοδο για να πουλήσει τα ιατρικά αυτά μηχανήματα σε χώρες των Βαλκανίων με περισσότερες πιθανότητες την Αλβανία και τα Σκόπια.
Μάλιστα, αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση δεν αποκλείουν ακόμα και ιδιωτικές κλινικές στις χώρες αυτές να ήταν οι επίδοξοι αγοραστές, δεδομένου ότι μηχανήματα που καινούρια κοστίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ, θα έφθαναν στα χέρια τους στο ένα τρίτο της τιμής.
Οι αστυνομικοί επίσης δίνουν πολύ μεγάλη σημασία και στο γεγονός ότι από τη δράση των κακοποιών φαίνεται το δρομολόγιο τους. Αθήνα, Λαμία, Λάρισα, Βόλος, διαδρομή προς τα βόρεια, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο πριν καταφέρουν να βγουν εκτός Ελλάδας να κάνουν και άλλη διάρρηξη.
Οι αστυνομικές Αρχές δεν αποκλείουν τα μέλη της συμμορίας να είναι σεσημασμένα στην Ελλάδα για ληστείες και κλοπές και να έχουν πάρει εντολές από συγκεκριμένο κύκλωμα του εξωτερικού για τις κλοπές ιατρικών μηχανημάτων από τα ελληνικά νοσοκομεία. Αυτό πάντως που προβληματίζει, είναι το γεγονός ότι γνωρίζουν πολύ καλά τους χώρους που πρέπει να κινηθούν και ποιες πόρτες πρέπει να παραβιάσουν.

Το πολύ καλά οργανωμένο σχέδιό τους ίσως να περιλαμβάνει και κατόπτευση του χώρου λίγες μέρες πριν τη διάρρηξη και μάλιστα να προσποιούνται ακόμα και τους ασθενείς που ζητούν δήθεν πληροφορίες για συγκεκριμένες εξετάσεις σε συγκεκριμένες κλινικές.
Όσο για τον αριθμό των δραστών, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ένας ή δυο εκτελούν το επιχειρησιακό κομμάτι, ενώ υπάρχουν συνεργοί, τόσο μέσα στο νοσοκομείο που προσέχουν για κάθε κίνηση των υπαλλήλων φύλαξης, αλλά και άλλων ατόμων που τους περιμένουν με αυτοκίνητα εκτός νοσοκομείου για να εξαφανιστούν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook