Σοβαρή λοίμωξη στον ένα αντίχειρα υπέστη μια 23χρονη από τη Βόρεια Ουαλία, όταν τράβηξε μια φωτογραφία αγκαλιά με ένα μικρό κατσικάκι.

Ο λόγος για την Asher Lioyd από το Rhyl η οποία είχε επισκεφθεί την φάρμα του φίλου της και σταρ του «The Voice», Joe Woolford στις 8 Απριλίου για να φωτογραφηθεί με μερικά νεογέννητα κατσικάκια.

Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη στη φάρμα, η 23χρονη άρχισε να υποφέρει από πόνους στον αντίχειρα του δεξιού της χεριού και επισκέφτηκε το νοσοκομείο του Ysbyty Glan Clwyd για εξετάσεις.

Μετά από εξετάσεις που έγιναν οι θεράποντες ιατροί την καθησύχασαν πως πρόκειται για οξεία πυογόνο παρωνυχία.
«Ήμουν άρρωστη. Πονούσα. Ένιωθα ότι αντίχειράς μου θα σκάσει», ανέφερε η 23χρονη στην Daily Post.

 

 

Παρά τα αντιβιοτικά που της είχαν χορηγήσει οι γιατροί το απόστημα στο χέρι της συνέχιζε να διογκώνεται και είχε πάρει ένα κιτρινωπό χρώμα. Πονούσε πολύ και αποφάσισε να επισκεφτεί ξανά το νοσοκομείο για να εξετάσουν ξανά τον αντίχειρά της.

Το επόμενο πράγμα που είδα ήταν περίπου εννέα γιατροί οι οποίοι φωτογράφιζαν τον αντίχειρά μου.

Κάποιος από αυτούς παρατηρώντας προσεκτικά το δάχτυλο την ρώτησε αν είχε έρθει πρόσφατα σε επαφή με κάποιο αιγοπρόβατα. Η 23χρονη τότε θυμήθηκε την επίσκεψή της στην φάρμα και την φωτογράφιση που έκανε με τα νεογέννητα κατσικάκια και τους απάντησε θετικά.
Τότε οι γιατροί της ανακοίνωσαν πως είχε εκδηλώσει την νόσο Orf, μια δερματοπάθεια που οφείλεται σε ιό της ομάδας της ευλογιάς. Εντοπίζεται σε ζώα και συγκεκριμένα σε αιγοπρόβατα, τα οποία μπορούν να μεταδώσουν τον ιό και στον άνθρωπο. Από αυτήν πάσχουν κυρίως κτηνίατροι, κτηνοτρόφοι, σφαγείς και χασάπηδες.

Η Lioyd τελικά υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, καθώς η μόλυνση είχε αρχίσει να εξαπλώνεται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook