Με απόλυτη επιτυχία για άλλη μία χρονιά στέφθηκε η εκδήλωση εορτασμού για την 76η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

Κατά την άφιξη των Επισήμων στον Ι.Μ.Ν., τιμές απέδωσε Τιμητικό Άγημα της Ελληνικής Αστυνομίας, συνοδευόμενο από την Σημαία της Σχολής Αξιωματικών και την Μπάντα της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά την Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό, οι Αρχές μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου (Σχολής Αστυφυλάκων), όπου πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο στο Ηρώο του Τμήματος, στη μνήμη των πεσόντων κατά τη Μάχη της Κρήτης. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την Ημερήσια Διαταγή, το Προσκλητήριο των πεσόντων, την Κατάθεση Στεφάνων και την Ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδος και των Συμμαχικών της Δυνάμεων.

Εκ μέρους της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης στεφάνι εις μνήμη των πεσόντων κατέθεσε ο Πρόεδρος κ. Καρακούδης Στυλιανός εκπροσωπώντας συνάμα και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) ως Οργανωτικός Γραμματέας του Δ.Σ.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση στο αλσύλλιο της Σχολής.

Η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας συγχαίρει τον Διοικητή του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου Α/Α΄ Γερμανάκη Σπυρίδων καθώς και όλο το προσωπικό του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου για την άψογη οργάνωση της σεμνής αυτής τελετής εις μνήμη των προγόνων μας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook