Θέλοντας να δείξουν την «ανθρώπινη» πλευρά τους, social media και παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες όπως η Madonna, η Beyonce, η Lady Gaga, ο Kanye West και πολλοί ακόμη ενώνουν τους δυνάμεις τους για να προωθήσουν την καμπάνια «I’ m Gonna Be Your Friend» του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Save the Children.

Όπως αναφέρει το gugoo.gr, στόχος του οργανισμού είναι η καταπολέμηση της ασιτίας στα παιδιά του Τρίτου Κόσμου. Έτσι, δημιούργησε ένα video, σε συνεργασία με το σκηνοθέτη Kevin McDonald, που δείχνει πώς έχει αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην Αφρική, πως ακόμη υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν εξασφαλισμένη τροφή και πόσιμο νερό.

Υπό τους ήχους του High Tide or Low Tide του Bob Marley (από εκεί και ο στίχος “I’ m Gonna Be Your Friend”), σκοπός είναι να αφυπνιστεί το κοινό όσον αφορά το τεράστιο πρόβλημα.

Πως συνδέονται όμως τα social media; Υποστηρίζοντας τη προσπάθεια αυτή, το Facebook και φυσικά το YouTube προωθούν το συγκεκριμένο video, ενώ εάν θέλει κανείς να το κατεβάσει μπορεί να το κάνει είτε μέσω του official Facebook page του Bob Marley, είτε μέσω iTunes.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook