Την Πέμπτη 25 Μαΐου, στις 20.00, εγκαινιάζεται η νέα έκθεση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης με τίτλο Δέκα Κεφάλαια. 

Πρόκειται για δέκα ενότητες της τέχνης, όπως εκφράζεται σήμερα, που αντιστοιχούν σε έργα από τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου.
 
Η έκθεση έχει επετειακό χαρακτήρα αφού το 2017 το μουσείο γιορτάζει τα 25 χρόνια απο την ίδρυση του χώρου. Για τα “Δέκα Κεφάλαια” χρησιμοποιήθηκαν περίπου 200 από τα 650 έργα της μόνιμης συλλογής μας, έργα που αποτελούν παλαιότερες και πρόσφατες δωρεές, από ιδιώτες, συλλέκτες και κυρίως καλλιτέχνες. Ανάμεσα σ’ αυτές τις δωρεές, η πολύτιμη χειρονομία της αρχαιολόγου δημοσιογράφου Παρασκευής Κατημερτζή, η οποία με διαθήκη της, κληροδότησε έργα της συλλογής της στο Μουσείο.
 
Για την έκθεση, χρησιμοποιήθηκαν και χώροι εκτός του κεντρικού μουσείου, (Δίδυμο και Πυροβολικό στη Φορτέτσα, Τζαμί Καρά Μουσά Πασά και Ενετικός Ναός Αγίας Σοφίας), με την ευγενική συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου ενώ στις προθέσεις μας είναι να εκτεθούν και σε περιφερειακούς χώρους, όπως στη Ρωμαϊκή Βίλλα στο χωριό Χρωμοναστήρι και ο Χαρουπόμυλος  στο χωριό Πάνορμο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook