Με βαρείς χαρακτηρισμούς κατα του Δήμου και του Δημάρχου ο Σύλλογος Εστίασης Ν. Χανίων και η Ένωση καταστηματαρχών Ενετικού λιμένα εξέδοσαν ανακοίνωση προς τους Χανιώτες για το θέμα του κανονισμού κοινόχρηστων χώρων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Εδώ και μήνες υπάρχει από το Δήμο Χανιων μία προπαγάνδα εναντίον όλων των Χανιωτών: με προσχημα την “αναβάθμιση” της πολης, γίνεται μία μείωση της παραχωρησης του κοινοχρηστου χωρου σε ποσοστο πολυ μεγαλυτερο του 50%. 

Με μελετες που υπεγραφησαν 40 και πλεον χρονια πριν, που ακομα και οι ιδιοι οι μελετητες τους αμφισβητουν την εφαρμογη τους σημερα, μας “απειλουν” με μειωσεις τραπεζοκαθισματων στο Ενετικο Λιμανι απο 6500τμ σε 2500τμ και ακομα περισσοτερο σε ολη την υπολοιπη Παλια και νεα πολη.

Ο Δημος Χανιων λεει ΨΕΜΑΤΑ οταν δηλωνει οτι η Αποκεντρωμενη Διοικηση Κρητης εκρινε νομιμο τον κανονισμο παραχωρησης διοτι γνωριζει πολυ καλα οτι ο κανονισμος κρίθηκε ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΣ ΣΕ 3 ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ, τα οποια καλειται να αλλαξει ακολουθωντας τη νόμιμη οδό και, όλως περιεργως,δεν το πραττει, εκμεταλλευόμενος τη δική του εξουσία.

Ο Δημαρχος Χανιων κοροιδευει ολους τους πολιτες οταν δηλωνει οτι αυτος ο κανονισμος θα φερει μια ταξη στην προσβασιμοτητα μες στην πολη και, λαμβανοντας υποψη του ενα μικρο ποσοστο παρανομουντων (που φυσικα θα συνεχισουν να παρανομουν γιατι το κανουν με τις πλατες των υπευθύνων) δημιουργει εναν κανονισμο που θα προκαλεσει τεραστιες μειωσεις θεσεων εργασιας, τεραστιες μειωσεις στον τζιρο των επιχειρησεων σε σημειο να μην μπορουν να πληρωσουν τους -ουτως ή αλλως- δυσβασταχτους φορους που Δημος και κυβερνηση επιβαλλουν!

Εαν ήθελε πραγματικά να λύσει το προβλημα της προσβασιμότητας στην πόλη για τους πεζούς και τα ΑμεΑ, θα ειχε πρωτα απο ολα φροντισει να επιδιορθωσει ολα τα πεζοδρομια της πολης που ειναι ειτε  διαλυμενα ειτε γεμάτα με στυλους και καδους απορριμματων επανω στις ραμπες!

Η δημοτική αρχή προσπαθει να παρει με το μερος της την κοινη γνωμη λεγοντας ΨΕΜΑΤΑ για τις επιπτωσεις που θα εχει η εφαρμογη του νεου σχεδιου ενω ταυτοχρονα ο νεος κανονισμος ΕΞΑΙΡΕΙ συγκεκριμενες οδους που ολοι γνωριζουμε οτι πισω τους υπαρχουν τεραστιας διαστασης πολιτικα συμφεροντα!

Ομως, σ αυτο τον αγωνα στις 31/5, ισως και για πρωτη φορα, ειμαστε ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ εναντια στην πιο γελοια και ακραία αποφαση που εχει ληφθει ποτέ απο δημοτική αρχή!

Αγαπητοί συμπολίτες μας, μην πέφτετε στην παγίδα που σας στήνουν! Προτού κρίνετε, διαβάστε τον κανονισμό! Μας θίγει όλους!

Σύλλογος Εστίασης Ν. Χανίων
Ένωση Καταστηματαρχών Ενετικού Λιμένα
Και εμπορικά καταστήματα της πόλης”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook