Οι δύο άντρες, ο Στιβ Τζόουνς και ο Κρις Πάρκερ, ήταν στην περιοχή για να ζητιανέψουν και να κοιμηθούν

Δύο άστεγοι άντρες έγιναν ήρωες χωρίς να το περιμένει κάποιος κατά τη διάρκεια των πρώτων στιγμών μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, με τις συγκινητικές προσπάθειές τους να βοηθήσουν τα θύματα.

Οι δύο άντρες, ο Στιβ Τζόουνς και ο Κρις Πάρκερ, ήταν στην περιοχή για να ζητιανέψουν και να κοιμηθούν. 

Ο 33χρονος Κρις Πάρκερ ήταν στην περιοχή του φουαγιέ, όπου τακτικά πηγαίνει για να ζητιανέψει για χρήματα, όταν η επίθεση έλαβε χώρα, και είπε ότι είδε «μια λάμψη» πριν από την έκρηξη. Ο Πάρκερ μίλησε για μια γυναίκα περίπου 60 ετών που υπέστη θανάσιμα τραύματα στο κεφάλι και στο πόδι. «Άφησε την τελευταία πνοή της στα χέρια μου. Μου είπε ότι είχε πάει στη συναυλία με την οικογένειά της. Δεν σταμάτησα να κλαίω».

Μια σελίδα ξεκίνησε να συγκεντρώνει χρήματα για τον Πάρκερ και ήδη έχουν φτάσει στις 8 χιλιάδες λίρες και η αποξενωμένη μητέρα του έκανε έκκληση μέσω των social media να έρθει σε επαφή μαζί της.

Ο Στιβ Τζόουνς είπε στο ITV News πώς βοήθησε παιδιά που είχαν χτυπηθεί από τα καρφιά της βόμβας. «Ήταν παιδιά γεμάτα αίματα, που έκλαιγαν και ούρλιαζαν. Έπρεπε να βγάουμε τα καρφιά από τα χέρια τους και μερικά από το πρόσωπο ενός μικρού κοριτσιού».

«Το ότι είμαι άστεγος δεν σημαίνει ότι δεν έχω καρδιά ή ότι έχω πάψει να είμαι άνθρωπος», κατέληξε ο Τζόουνς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook