Στις 22 Μαΐου 2017, στο περιθώριο του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, ο Υπουργός κ. Αποστόλου συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του CIHEAM (Centre International de Hautes Etudes Agronomiques Mediterraneennes) κ. Cosimo Lacirignola, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν στον Οργανισμό, μέλος του οποίου είναι το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ).

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο κ. Fersino από την διοίκηση του Οργανισμού και ο ΓΓ Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης των Κοινοτικών Πόρων Χ. Κασίμης.

Ο κ. Lacirignola ανέπτυξε το στρατηγικό σχέδιο του Οργανισμού για τα επόμενα χρόνια και ζήτησε τη στήριξη της ελληνικής πλευράς ώστε ο οργανισμός να τύχει περεταίρω υποστήριξης στα διάφορα όργανα της ΕΕ ενώ τόνισε τη θετική στάση του Επιτρόπου Hogan και του Ευρωβουλευτή Paolo de Castro σχετικά με την ενίσχυση της θέσης του Οργανισμού.

Σημείωσε την ανάγκη υποστήριξης του CIHEAM, προκειμένου να ενισχυθούν οι δεσμοί τόσο μεταξύ των χωρών της Μεσογείου όσο και με τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής ώστε να διευκολυνθεί αφενός η δυνατότητα χορήγησης μεταπτυχιακών τίτλων σε φοιτητές που προέρχονται από περιοχές της Αφρικής και αφετέρου να περιοριστούν οι μεταναστατευτικές ροές από την Αφρική προς την Ευρώπη.

Από πλευράς του ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι η υποστήριξη της χώρας μας είναι δεδομένη και ότι επιβεβαιώνεται και με την συμμετοχή του ΓΓ Χ. Κασίμη στο ΔΣ του Οργανισμού. Υπογράμμισε επίσης ότι ο Οργανισμός πρέπει να αναλάβει δράση  για το μετριασμό της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή της Μεσογείου και επισήμανε τη μεγάλη σημασία της πλατφόρμας που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή της Μεσογείου.

Τέλος, συμφωνήθηκε να διερευνηθεί η επόμενη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook