Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα στην Κρήτη για το scouting και τις ερασιτεχνικές Ακαδημίες Ποδοσφαίρου

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου, η ημερίδα με θέμα «Το scouting και οι ερασιτεχνικές Ακαδημίες ποδοσφαίρου», που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Ηρακλείου, τον Δήμο Ηρακλείου και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Ηρακλείου Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, τονίζοντας: «Όλη η Κρήτη θα πρέπει να αξιοποιήσει τις αθλητικές υποδομές της. Αυτή τη στιγμή 20 γήπεδα 5Χ5 κατασκευάζονται στο νησί και στα επόμενα 3 χρόνια θα υπάρξουν άλλα 20. Δεν θα υπάρχει δήμος χωρίς γήπεδο».

Επίσης ο κ. Αρναουτάκης είπε: «Η Περιφέρεια είναι πάντα κοντά στον αθλητισμό και στα γεγονότα που τον προβάλλουν. Εμείς στηρίζουμε δράσεις του και η συνεργασία με τον ΠΣΑΤ θα συνεχιστεί». Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς τόνισε: «Χιλιάδες παιδιά συμμετέχουν κάθε χρόνο στο τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει ο Δήμος, ο οποίος πάντα είναι κοντά σε τέτοιου είδους ημερίδες» και κάλεσε την Πολιτεία να είναι πιο κοντά στον αθλητισμό.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου ανέφερε: «Νιώθω ευλογημένος που οι φορείς του Ηρακλείου της Κρήτης με κορυφαίο τον κ. Αρναουτάκη καλύπτουν τα κενά που αφήνει η Πολιτεία αλλά τα έργα, οι προσπάθειες που γίνονται δεν είναι ανάλογες με τα αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο. Έχουμε 6-7 ομάδες Εθνικών κατηγοριών και ο αριθμός των Ελλήνων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται είναι μονοψήφιος».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Νομού Ηρακλείου Κώστας Πετράκης και ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου ευχαρίστησαν τόσο την Περιφέρεια όσο και τον Δήμο για την συμπαράστασή τους στην ημερίδα, καθώς και τον εντεταλμένο σύμβουλο Αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκο Συριγωνάκη για την πολύτιμη βοήθειά του. Ο ΠΣΑΤ βράβευσε και τον κ. Αρναουτάκη για την στήριξη του στις δράσεις του.

Οι 150 προπονητές, παράγοντες, δημοσιογράφοι που έδωσαν το «παρών» έμειναν ικανοποιημένοι από το επίπεδο των ομιλητών. Άκουσαν τον καθηγητή ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιώργο Δογάνη να αναπτύσσει το θέμα «Ποδοσφαιρικό ταλέντο: Μύθοι και πραγματικότητα», το Γιώργο Τόλια (γενικό διευθυντή Σχολών Άρσεναλ Ελλάδας και Κύπρου) να μιλά με θέμα «Πώς πρέπει να ανιχνεύεται και να στρατολογείται ένας παίκτης στη νεαρή ηλικία» και το γυμναστή Θεόδωρο Ελευθεριάδη (τεχνικός υπεύθυνος-συντονιστής προγράμματος ακαδημίας ΠΑΟ) να μιλά για «τρόπους οργάνωσης-προγραμματισμό στα τμήματα υποδομής».

Επίσης, ο καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Ζαϊμάκης έθεσε προβληματισμούς για τις «Κοινωνιολογικές όψεις των ακαδημιών ποδοσφαίρου», ενώ ο εργοφυσιολόγος, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Κουνδουράκης ανέλυσε όλους τους «Παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή και την ανάπτυξη ταλέντων στο παιδικό ποδόσφαιρο».

Ο ΠΣΑΤ ευχαριστεί τους συνδιοργανωτές της ημερίδας, ιδιαίτερα την Περιφέρεια Κρήτης, τον Νίκο Συριγωνάκη, τον Δήμο Ηρακλείου, τον αντιδήμαρχο Κώστα Βαρδαβά, την Αναπτυξιακή Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ και τον Δημήτριο Τσιράκο, τον Μανώλη Ρουσάκη της Alfa Plus για την πολύτιμη βοήθειά του στον Σύνδεσμο και τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου “50-50” στο Ηράκλειο κ. Σαμαριτάκη Στέφανο, Πολυχρονάκη Γιώργο και Σηφάκη Αντώνη για τη χορηγία τους στην ημερίδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook