Με την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο, συνελήφθη ένα άτομο, με αυτόφωρη διαδικασία και παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ, και ψηφιακή ανάλυση εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, που κατείχαν και διαμοίραζαν, μέσω διαδικτύου, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στις οικίες δύο ατόμων, σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Αττικής. Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν συντονισμένες έρευνες στις οικίες των κατηγορούμενων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 7 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, 2 κινητά τηλέφωνα και 2 εξωτερικές κάρτες αποθήκευσης. 

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στις εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα υποβλήθηκε αρμοδίως η δικογραφία τακτικής διαδικασίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook