Η Κίνα, ο μεγαλύτερος παραγωγός και καταναλωτής χλωροφθορανθράκων (HCFC) στον κόσμο, έλαβε το ποσό των 265 εκατομμυρίων δολαρίων για να περιορίσει τη χρήση τους ως το 2015.

Οι χλωροφθοράνθρακες “κατηγορούνται” όχι μόνο για διάβρωση του στρώματος του όζοντος αλλά και για τον αρνητικό τους αντίκτυπο στο Κλίμα και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Όπως αναφέρει το econews.gr, τη χρηματοδότηση παρείχε η Ειδική Επιτροπή του Πολυμερούς Ταμείου για την Εφαρμογή του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ προκειμένου να υποστηρίξει τη δέσμευση της Κίνας για προστασία του παγκοσμίου περιβάλλοντος και συνεισφορά της “πράσινης” οικονομίας.

Η χρηματοδότηση εντάσσεται στην πρώτη φάση της συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και του Πολυμερούς Ταμείου και έχει ως στόχο τον περιορισμό της κατανάλωσης HCFC κατά 3320 τόννους, αλλά και την εφαρμογή νέων, “πράσινων” τεχνολογιών που θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής.

Τα τελευταία χρόνια η κατανάλωση HCFC στην Κίνα αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς λόγω των υψηλών ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης και αντιπροσωπεύει το 58% της κατανάλωσης μεταξύ των αναπτυσσόμενων οικονομιών.

Η Κίνα χρησιμοποιεί το HCFC ως ψυκτικό για κλιματιστικά βιομηχανικής και εμπορικής χρήσης, ψεκαστήρες και διαλύτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook