Ακόμα και φορτωτές επιστρατεύτηκαν για την αποκομμιδή των απορριμμάτων μετά από τέσσερις ημέρες απεργίας στο Ηράκλειο – Δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου οι Ηρακλειώτες που έταξαν 5000 τόνους σκουπιδιών.

Με όλα τα μέσα εχουν ριχτεί από χθες το βράδυ στη μάχη με τα σκουπίδια οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Ηρακλείου. Όλο το προσωπικό βρίσκεται στους δρόμους καθώς από χθες δουλέυουν όλες οι βάρδιες ενώ ανακλήθηκαν ακόμη και άδειες.

Ο όγκος των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκε στους κάδους και σε …μεγάλη ακτίνα γύρω από αυτούς ξεπερνά τους 5000 τόνους.

Μάλιστα ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Μαμουλάκης εξέφρασε το “παράπονό” του που οι Ηρακλειώτες δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής για συγκρατημένη ρίψη σκουπιδιών στους κάδους, με αποτέλεσμα στην πόλη να καταγραφούν εικόνες χάους.

Οι εργαζόμενοι μετά από τέσσερις ημέρες απεργίας καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να ξαναγίνει η πόλη καθαρή το συντομότερο ξεκινώντας από το κέντρο και συνεχίζοντας με τις περιαστικές περιοχές ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις κεντρικές αρτηρίες του Ηρακλείου.

Στο δρόμο βρίσκονται και 14 απορριμματοφόρα,  δύο μηχανήματα έργου και οκτώ φορτηγά, ενώ εκτός υπηρεσίας βρίσκονται οι συμβασιούχοι οι οποίοι αναμένεται να διευκρινήσουν τις προθέσεις τους εντός της ημέρας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook