Την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στα Φλώρια του Δήμου Καντάνου-Σελίνου η εκδήλωση τιμής και μνήμης των ηρωικών αγωνισθέντων και πεσόντων στην Μάχη Φλωρίων και Αγριμοκεφάλας.

Στην τελετή παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων η κυρία Ευαγγελία Βαγιωνάκη, Βουλευτής Χανίων, εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων ο Αντισυνταγματάρχης κ. Καπαδουκάκης Ιωάννης, εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Λυμπινάκης Γιώργος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τους Δήμους Πλατανιά και Κισσάμου, εκπρόσωποι των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κακόπετρου καθώς και εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων Αζωγυρέ, Κακόπετρου, Καντάνου, Σασσάλου, Φλωρίων και η Χορευτική Ομάδα Σελίνου.


Το παρών έδωσαν επίσης ο κύριος Βακάκης Γιώργος, Αντιδήμαρχος και Τελετάρχης της εκδήλωσης, η κυρία Αλφιέρη Στέλλα, Αντιδήμαρχος Καντάνου-Σελίνου, η κυρία Αικατερίνη Καλαϊτζάκη – Περράκη, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καντάνου-Σελίνου καθώς και τοπικοί φορείς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση την οποία τέλεσε ο ιερέας  Νικόλαος Λαμπάκης, ακολούθησε το προσκλητήριο πεσόντων, η ενός λεπτού σιγή, ο Εθνικός Ύμνος και η κατάθεση στεφάνων.
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου απηύθυνε χαιρετισμό και ακολούθησε η ομιλία του κ. Γεωργιλάκη Γιώργου, ο οποίος ανέλυσε τα ιστορικά κατοχικά γεγονότα της περιοχής.
Η εκδήλωση έκλεισε με την άψογη απόδοση ριζίτικων τραγουδιών από τον Πολιτιστικό Παραδοσιακό Σύλλογο Σελίνου.
Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Φλωρίων στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του Συλλόγου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook