Το σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου, στο κλειστό Κλαδισού, θα πραγματοποιηθεί το 8ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Ανεξαρτήτων Αθλητών Αθλητριών.

Πρόκειται για συνδιοργάνωση του Δήμου Χανίων και του Πανελληνίου Ομίλου Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Π.Ο.Φ.Επ.Α).

Η προκήρυξη του πρωταθλήματος:

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η 8ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ
Ο Πανελλήνιος Ομιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Π.Ο.Φ.Επ.Α.) προκηρύσσει το 8ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Ανεξαρτήτων Αθλητών – Αθλητριών (2016-2017)

1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
α) Αθλητές και Αθλήτριες (Ανεξάρτητοι), που έχουν καταλάβει μια εκ των 16 πρώτων θέσεων κάθε κατηγορίας στους αντίστοιχους αγώνες προκριματικής φάσης των περιοχών:
ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (εφόσον διεξαχθούν)

β) Ελεύθερη συμμετοχή Ανεξάρτητων Αθλητών και Αθλητριών, κατόχων Ελληνικής υπηκοότητας ή/και ιθαγένειας (σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 14 του εσωτερικού κανονισμού), που έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους ή θα το κλείσουν οποτεδήποτε εντός του έτους 2017 (έτος γέννησης 1999 και παλαιότερα), οι οποίοι/ες δεν είχαν ποτέ Αθλητικό Δελτίο σε Σωματείο εγγεγραμμένο στη δύναμη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ή άλλης Ομοσπονδίας ξένης χώρας, από :
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΗΠΕΙΡΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
ΚΡΗΤΗ
Λοιπές περιοχές όπου δε διεξάγονται ομαδικά και ατομικά πρωταθλήματα.

2. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

2.1 ΑΝΔΡΩΝ
α. Ανεξαρτήτων 18 έως και 39 ετών (γεννηθέντες από το 1978 έως και 1999).
β. Ανεξαρτήτων 40 έως και 49 ετών (γεννηθέντες από το 1968 έως και 1977).
γ. Ανεξαρτήτων 50 έως και 59 ετών (γεννηθέντες από το 1958 έως και 1967).
δ. Ανεξαρτήτων 60 έως και 64 ετών (γεννηθέντες από το 1953 έως και 1957).
ε. Ανεξαρτήτων 65 + ετών (γεννηθέντες το έτος 1952 και παλαιότερα).

2.2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
στ. Ανεξαρτήτων (ενιαία ηλικιακή κατηγορία)

3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Σαββατοκύριακο 27-28 Μαϊου 2017, στο Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισσού Χανίων, στην Κρήτη.

4. ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
Σάββατο και Κυριακή ώρα 9:30, με ώρα προσέλευσης 9:00.

5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Μέχρι και την Παρασκευή 5/5/2017 στο e-mail: [email protected] ή στο fax 210 8993557 αναφέροντας πλήρη στοιχεία (ονοματεπώνυμο – έτος γεννήσεως και τηλέφωνο επικοινωνίας).

6. ΚΛΗΡΩΣΗ
Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12/5/2017, στα γραφεία του Ομίλου.

7. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
α) Απλός Ανδρών
β) Απλός Γυναικών

8. ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ :
Στην Α’ φάση θα δημιουργηθούν όμιλοι των 3 ή 4 ανάλογα με τις συμμετοχές. Για την τοποθέτηση των «φαβορί» στους ομίλους (δύο ανά όμιλο), θα χρησιμοποιηθεί ο Πίνακας Αξιολόγησης του Π.Ο.Φ.Επ.Α. που θα ισχύει την ημέρα της κλήρωσης. Η τοποθέτηση των φαβορί θα γίνει με το σύστημα «Μαίανδρος». Ήτοι το πρώτο φαβορί στον Α’ όμιλο, το δεύτερο στον Β’, το 3ο στον Γ’, κ.ο.κ. Για τις υπόλοιπες θέσεις των ομίλων θα γίνει κλήρωση. Στη διαδικασία της κλήρωσης των ομίλων για τις θέσεις 3-4, θα γίνει προσπάθεια να μην συμπέσουν αθλητές του ιδίου σωματείου στον ίδιο όμιλο εφόσον ο αριθμός των ομίλων είναι ίσος ή μεγαλύτερος του αριθμού των αθλητών από το ίδιο σωματείο. Στη Β΄φάση οι αθλητές – τριες, που κατέκτησαν την 1η και 2η θέση των ομίλων θα αναμετρηθούν σε απλό knock out αγώνα. Φαβορί θα είναι οι νικητές των ομίλων, ήτοι: 1ο φαβορί ο 1ος του 1ου ομίλου, 2ο φαβορί ο 1ος του 2ου ομίλου κ.ο.κ. και θα τοποθετηθούν στον πίνακα του νοκ-άουτ στις θέσεις που προβλέπονται στα εδάφια 7.1.2.4 έως 7.1.2.4.4 του ΚΕΔ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Η κλήρωση θα γίνει με βάση την θέση που πήραν οι αθλητές-τριες στον όμιλο και δεν αγωνίζονται μεταξύ τους στον πρώτο αγώνα, κατά σειρά, οι πρώτοι των ομίλων και αυτοί που ήταν στον ίδιο όμιλο. Νικητής σε κάθε περίπτωση είναι ο καλύτερος των 5 σετ (best of five).

9. ΕΠΑΘΛΑ
Κύπελλο στους 1ους κάθε κατηγορίας. Δίπλωμα και Μετάλλιο στους 1ους , 2ους και 3ους.

10. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
15 Ευρώ ανά αθλητή/αθλήτρια (θα προσφερθεί σάντουιτς – αναψυκτικό και δωρεάν δείπνο το Σάββατο το βράδυ σε ταβέρνα). Το παράβολο μπορεί να καταβληθεί και λίγο πριν την έναρξη των αγώνων.

11. ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ
Για να ισχύσουν οι πιο πάνω αναφερόμενες κατηγορίες θα πρέπει να υπάρχουν το ελάχιστο 6 δηλώσεις συμμετοχής στην κάθε κατηγορία. Με αριθμό συμμετοχών μικρότερο του 6, η κατηγορία συγχωνεύεται, με την αμέσως μικρότερη ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής.

12. ΓΕΝΙΚΑ
α) Η διαιτησία διασφαλίζεται από τους παίκτες
β) Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα ή το ΔΑΙ και η συμμετοχή τους συνεπάγεται αυτομάτως την ανάληψη από μέρους τους της ευθύνης για την Υγεία τους.
γ) Τα ονόματα των αθλητών και οι κληρώσεις της Α’ φάσης θα είναι αναρτημένα σε πίνακα. Διευκρινίζεται πως, εάν κάποιος αθλητής – αθλήτρια δεν προσέλθει έγκαιρα στο χώρο των αγώνων ώστε να πιστοποιήσει την παρουσία του/της, μένει εκτός αγώνων.
δ) Κάθε αθλητής/τρια συμμετέχει αποκλειστικά στην ηλικιακή κατηγορία την οποία ανήκει.
ε) Το πρωτάθλημα είναι ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ από τον Π.Ο.Φ.Επ.Α. και τα αποτελέσματά του λαμβάνονται υπόψη στους Πίνακες Αξιολόγησης του Ομίλου.

13. ΧΡΗΣΙΜΑ ή ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΥΣ
Η Αθλητική ή Αστυνομική Ταυτότητα
Ατομική Ρακέτα, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας (ITTF), χωρίς εξογκώματα, εσοχές, χαρακιές, φθορές στην επιφάνεια των ελαστικών ή στον ξύλινο δίσκο, λάστιχα χρώματος μαύρου-κόκκινου με σήμα της ITTF. Αναγραφή
συνθημάτων, αυτοκόλλητα κτλ, απαγορεύονται.

Μετά το πέρας των αγώνων, το βράδυ του Σαββάτου και περίπου 21:30 θα λάβει χώρα συνεστίαση όλων των παικτών και ομάδων αλλά και των φίλων που θα ήθελαν να συμμετάσχουν. Παράλληλα θα γίνει και η απονομή των επάθλων στους νικητές των ομαδικών αγώνων του Πανελληνίου, καθώς και στους κατά τόπους πρωταθλητές των αγώνων Π.Ο.Φ.Επ.Α. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook