Στον πευκόφυτο λόφο του Αγίου Ματθαίου που βρίσκεται η Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης, πραγματοποιήθηκαν προ ημερών τα εγκαίνια των ανακαινισμένων αθλητικών εγκαταστάσεων (γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ).  

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν τα έργα, με την επίστρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου με κατάλληλο χλοοτάπητα.

Παραβρέθηκαν ο σεβ.Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Σεβ. Μητρ. Κυδωνίας και Αποκορώνου  κ. Δαμασκηνός- Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας, ο προϊστάμενος  Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων π.Σταύρος Μπόζος,  ο Δήμαρχος Χανίων κ. Βάμβουκας Τ., ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Βλαζάκης Ν., ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Ν. Χανίων κ. Δασκαλάκης Στ., ο πρόεδρος του Γηροκομείου Χανίων κ.Κουκλάκης Γ., οι καθηγητές και οι μαθητές της Σχολής κ.ά.

Αφού πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και τα εγκαίνια, ο φιλόλογος κ. Δελάκης Ευάγγελος αναφέρθηκε στο ιστορικό των αθλητικών εγκαταστάσεων της Σχολής, οι οποίες αναβαθμίστηκαν πλήρως, γεγονός το οποίο και σηματοδοτεί ένα ακόμη σταθμό για την αναβάθμιση του ρόλου του Σχολείου και την πραγμάτωση της ειδικής αποστολής του. 

Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί ενώ απονεμήθηκαν έπαινοι και αναμνηστικά στους μαθητές και τις μαθήτριες  που συμμετείχαν σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς και δράσεις της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook