Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει το 21ο Διεθνές Συνέδριο Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Διεθνούς Χρηματοδότησης στις 25 – 27 Μαΐου 2017 στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.  

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι οι Καθηγητές   Kevin Hoover (Duke University), Christopher Otrok (University of Missouri and Federal Reserve Bank of St. Louis), Evi Pappa (European University Institute) και Charles Plosser (Former President and CEO of Federal Reserve Bank of Philadelphia)

Στο συνέδριο, που πραγματοποιείται για  εικοστή πρώτη συνεχή χρονιά, συμμετέχουν 160 καθηγητές από Πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Αμερικής και άλλων χωρών, καθώς και ερευνητές και στελέχη διεθνών οικονομικών οργανισμών.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών που αναφέρονται σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως: Μακροοικονομική Πολιτική, Μακροοικονομικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μακροοικονομικά των Αναπτυσσόμενων Χωρών, Χρηματοοικονομικές και Συναλλαγματικές κρίσεις, Εμπειρικές Μέθοδοι στη Μακροοικονομική και Χρηματοοικονομική, Νομισματική Πολιτική, Οικονομική Ανάπτυξη, Τιμές και Πληθωρισμός, Αγορές Εργασίας, Οικονομικοί Κύκλοι, και Διεθνής Χρηματοοικονομική. 

Το συνέδριο πραγματοποιείται με χρηματοδότηση από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Eurobank,  την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και τον Δήμο Ρεθύμνης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook