Πρώτη ενημέρωση 8.06 / Τελευταία ενημέρωση 12.24

Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε το φορτηγό πλοίο «MEKONG SPIRIT» το οποίο χθες εντοπίστηκε με εκρηκτικές ύλες, όπως είχε από την αρχή δημοσιεύσει το Flashnews.gr

Το φορτηγό έφτασε στη Σούδα το πρωί, όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο από τις τελωνειακές αρχές των Χανίων.

Το πλοίο αποφασίστηκε από χθες να το φέρουν σήμερα στο λιμάνι της Σούδας προκειμένου το φορτίο του να τεθεί υπό έλεγχο από τις τελωνειακές αρχές των Χανίων, πιθανόν γιατί θεωρούνται ότι έχουν πολύτιμη εμπειρία στον έλεγχο τέτοιου είδους φορτίου. Το πλοίο για λόγους ασφαλείας έδεσε σε προβλήτα της ναυτικής βάσης και όχι στο εμπορικό λιμάνι, λόγω του επικίνδυνου φορτίου του.

Θυμίζουμε ότι «MEKONG SPIRIT» που είχε αποπλεύσει από Τουρκία με προορισμό το Σούδαν, είχε εντοπιστεί χθες από τις λιμενικές αρχές Κω – Ρόδου, με πλωτά περιπολικά να φέρει φορτίο εμπορευματοκιβωτίων με εκρηκτικές ύλες, κατά παράβαση σχετικών αποφάσεων Ο.Η.Ε και Ε.Ε αναφορικά με περιοριστικά μέτρα λόγω της κατάστασης στο Σουδάν.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook