Τι αναφέρει το δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ
  
Βροχές και καταιγίδες οι οποίες είναι πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά με χαλαζοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν τα επόμενα 24ωρα στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Σύμφωνα με δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, από το μεσημέρι της Πέμπτης, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε Ήπειρο, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, Στερεά και Θεσσαλία, ενώ πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να επηρεαστούν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου.

Την Παρασκευή, ανάλογα φαινόμενα θα πλήξουν αρχικά την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Β. Αγαίου. Σταδιακά και πρόσκαιρα θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ και από τα δυτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

ΚΑΙΡΟΣ: Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί ασθενείς.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 ως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές.

ΑΝΕΜΟΙ: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 ως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος 

ΚΑΙΡΟΣ: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 ως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στην Κρήτη με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.

ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 ως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με σποραδικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις τοπικά ως 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 ως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 14 ως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους πιθανόν να είναι ισχυρές.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 μποφόρ βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook