Είχε κατηγορηθεί ότι δεν παρέδωσε φάκελο της ΕΔΕ στο περιστατικό του θανατηφόρου τροχαίου 30χρονου αστυνομικού που συνέβη πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ως δήμαρχος

Αθωώθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κρήτης, την Τετάρτη 24-5-2017 ο πρώην Υπουργός και Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, από κοινού και κατ εξακολούθηση για την οποία σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών. 

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου 30χρονου αστυνομικού που συνέβη τον Μάρτιο του έτους 2010, και πριν αναλάβει καθήκοντα ως Δήμαρχος ο κ Σκουλάκης. 

Ο κ Σκουλάκης κατηγορήθηκε ότι δεν παρέδωσε στον πατέρα του θύματος τον φάκελο της διεργηθείσας ένορκης διοικητικής εξέτασης προκειμένου δήθεν να «προστατεύσει» τους υποτιθέμενα εμπλεκόμενους υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι εν τέλει όμως απαλλάχθηκαν από το Δικαστήριο. 

Το Δικαστήριο ομόφωνα έκρινε αθώους του κατηγορούμενος, δεχόμενο ότι δεν τελέστηκε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος «για πολλούς λόγους» τους οποίους ανέπτυξαν οι συνήγοροι υπεράσπισης Ευγένιος Αρετάκης, Αντώνιος Βγόντζας και Αγγελική Χατζάκη.

Ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Ευγένιος Αρετάκης, και νομικός σύμβουλος του Δήμου Χανίων δήλωσε ότι η σημερινή απόφαση αποτελεί μία σημαντική δικαίωση για τους κατηγορούμενους, οι οποίοι μετά την πρωτόδικη απόφαση είχαν διαπομπευθεί αδίκως σε πλείστα μέσα μαζικής ενημέρωσης  χωρίς να αναμένεται να εκδοθεί  τελεσίδικη απόφαση. «Τότε δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση σεβόμενοι την εκκρεμή ποινική διαδικασία. Σήμερα αναμένουμε  από όλους όσους έσπευσαν και δεν σεβάστηκαν το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορούμενων να προβούν σε σχετικές διορθώσεις» 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook