Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χανίων, καινοτομεί, ανεβάζοντας εφηβικό έργο, ένα σχετικά νέο είδος στη χώρα μας που κερδίζει ολοένα θεατρικές σκηνές και κοινό.

Πρόκειται για μια διασκευή του βιβλίου “Ρωμαίος και Ιουλιέτα, μαζί και ζωντανοί επιτέλους” του Αμερικανού συγγραφέα Έιβι (Avi), που γράφτηκε πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες, αλλά παραμένει επίκαιρο. Ο Έιβι προσαρμόζει την αιώνια ιστορία αγάπης του Σαίξπηρ σε μια δική του εκδοχή που ξεχειλίζει από αισιοδοξία για την αξία της φιλίας και τη δύναμη της αγάπης και απευθύνεται σε παιδιά και μεγάλους με ειλικρίνεια και κέφι.

Ένας μαθητής της β’ γυμνασίου πείθει τους συμμαθητές του να ανεβάσουν το έργο “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” προκειμένου να φέρουν κοντά δύο ντροπαλούς συμμαθητές τους που αγαπιούνται, αλλά δεν τολμούν να το εκφράσουν. Η διαδικασία του ανεβάσματος της παράστασης θα είναι γεμάτη αναποδιές, λάθη, ζήλιες, ευτράπελα, αμφιβολίες, αλλά το αποτέλεσμα θα τους αποζημιώσει όλους.

Ο έρωτας στην πιο όμορφη στιγμή του, η φιλία στην καλύτερή της εποχή, με φόντο το σχολείο που ενισχύει τη δημιουργική έκφραση μέσω του θεάτρου και της ομαδικής δουλειάς των παιδιών. Μια ιδανική αφήγηση για το ξεκίνημα της εφηβείας. Ένα απελευθερωτικό παιχνίδι που νικά αντιζηλίες και αναστολές και ανοίγει το δρόμο στο να παραδέχονται πιο εύκολα τα παιδιά τα συναισθήματά τους.

Οι παραστάσεις θα δοθούν για την ενίσχυση κοινωνικών φορέων της πόλης και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χανίων.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

  • Παρασκευή 26/5, 21:00, Πνευματικό Κέντρο Χανίων (για την ενίσχυση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χανίων)

  • Κυριακή 28/5, 21:00, Πνευματικό Κέντρο Χανίων (για την ενίσχυση του Συλλόγου «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ»)

  • Τετάρτη 31/5, 21:00, Θέατρο Βλησίδη (για την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ)

Θεατρική διασκευή – Σκηνοθετική επιμέλεια: Άννα Κοντολέων

Παίζουν με αλφαβητική σειρά :

1. Γεωργιακάκη Τζένη
2. Κακατσάκης Νεκτάριος
3. Κληματσάκη Μαρία
4. Λάμπρου Κώστας
5. Μελάκη Πωλίνα
6. Μελάς Αλέξανδρος
7. Μουντάκη Αλκμήνη
8. Μουντάκη Ελένη
9. Μπομπολάκη Ελένη
10. Μπυράκη Βιβή
11. Ξανθουδάκη Νατάσσα
12. Πάγγειου Βάσω
13. Σηφοδασκαλάκη ‘Ελια
14. Σπανουδάκης Νίκος
15. Τατσοπούλου Μάγδα

Χορηγοί:

Σχεδιασμός αφίσας: Paperdream – Κωνσταντίνα Κουμπάκη
Εκτύπωση αφίσας : Α4 Graphics – Prints, Γιώργος Κοντορουχάς
Συνδιοργανωτές : 10ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, Δήμος Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook