«Η Γυναίκα του 21ου Αιώνα στην Ελλάδα της Κρίσης» το θέμα ημερίδας που οργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης

«Η Γυναίκα του 21ου Αιώνα στην Ελλάδα της Κρίσης» είναι το θέμα της ενδιαφέρουσας-επίκαιρης ημερίδας που οργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης στα πλαίσια υλοποίησης κοινωνικού της προγράμματος. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου από τις 9 το πρωί έως τις 14:15 το μεσημέρι.

Η ημερίδα σκοπό έχει όχι μόνο να αναδείξει το ρόλο των γυναικών στην περίοδο της έντονης κοινωνικοοικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας, αλλά και να επισημάνει τις αλλαγές  που επιφέρει η οικονομική κρίση στην ζωή των γυναικών.

Βασική επιδίωξη των συμπερασμάτων που θα εξαχθούν είναι ο  εντοπισμός καλών πρακτικών που θα επιτρέψουν στις γυναίκες να συμβάλλουν ουσιαστικά στη συνοχή του κοινωνικού ιστού. Οι εισηγητές  θα αναφερθούν σε επιμέρους προβλήματα που απασχολούν και επηρεάζουν τις  ζωές των γυναικών  και των οικογενειών τους .

Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν Επιστήμονες με εξειδίκευση στο θέμα, Καθηγητές Πανεπιστημίου και Εκπρόσωποι Δομών Υποστήριξης των Γυναικών και της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

09:00 – 09:30            ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ  –  ΕΓΓΡΑΦΕΣ

09:30 – 10:00            ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Α΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ : ΒΡΕΝΤΖΟΥ-ΣΚΟΡΔΑΛΑΚΗ ΘΕΑΝΩ, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Περιφέρειας Κρήτης

10:00 – 10:20      1. ΦΥΛΟ ΚΑΙ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Κούση Μαρία Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας , Διευθύντρια Κέντρου Μελετών και Ερευνών(ΚΕΜΕ) Πανεπιστημίου Κρήτης, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής LIVEWHAT(FP7)

Πετούση Βασιλική, Επίκουρη Καθηγήτρια , Μέλος του Εργαστηρίου Μελετών για το Κοινωνικό Φύλο, Τμήμα Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής DEFORM (H2020)

Καλογεράκη Στεφανία, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Ερευνήτρια του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής LIVEWHAT(FP7)

 10:20 – 10:40     2.  ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, Κούβελα Φωτεινή, Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων

  10:40-  11:00      3. ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ –  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ, Μπαλούρδος Διονύσης, Οικονομολόγος, Δημογράφος , Διευθυντής Ερευνών του, Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών

  11:00 –  11:20     4.Η ΝΕΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, Παπαδάκης Νίκος, Καθηγητής  του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Κέντρου  Ερευνών και Μελετών (ΚΕΜΕ) Πανεπιστημίου Κρήτης.

Δρακάκη Μαρία, Υπ. Διδάκτορας Τμήματος . Πολιτικής Επιστήμης, Ερευνήτρια ΚΕΠΕΤ  Πανεπιστημίου Κρήτης

 11:20 – 11:40        ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ –ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Β΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ : ΚΛΩΝΤΖΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Ορθοπεδικός, Περιφερειακός Σύμβουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας Ν.Λασιθίου

12:10- 12:30          1. Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ «ΑΝΤΙΔΟΤΟ» ΣΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, Σταρίδα Λιάνα, Αρχαιολόγος

12:30-12:50           2. ΔΕΙΚΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, Φιλαλήθης Τάσος, Ομότιμος  Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης.

12:50-13:10           3. Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ  ΚΡΗΤΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, Μαυράκη Άρτεμις , Μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου  Κρήτης, Πρόεδρος Κτηματομεσιτών Ανατολικής Κρήτης

13:10-13:30           4. ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.  ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ, Σερμάκης Γιάννης, Κοινωνικός Λειτουργός, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία, Σύμβουλος Κοινωνικής Στήριξης του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Ηρακλείου.

13:30-13:50               ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

13:50-14:15               ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook