Μια κινεζική κοινοπραξία αγοράζει τη μονάδα προφυλακτικών της Ansell, τη δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία προφυλακτικών, έναντι 600 εκατ. δολαρίων, υπολογίζοντας στην αυξανόμενη ζήτηση στην Κίνα καθώς το σεξ αποτελεί ολοένα και λιγότερο θέμα ταμπού και δίδεται μεγαλύτερο βάρος στην ενημέρωση της κοινής γνώμης για θέματα υγείας. 

Η αυστραλιανή εταιρία, που έβαλε πωλητήριο στην παλαιότερη αλλά και μικρότερη μονάδα της πέρυσι τον Αύγουστο, ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε μια συμφωνία μόνο με μετρητά με τις κινεζικές Humanwell Healthcare Group και CITIC Capital China Partners.

Τα εμπορικά σήματα της Ansell περιλαμβάνουν την Jissbon – της οποίας η ονομασία ακούγεται κάτι σαν Τζέιμς Μποντ στα κινεζικά – και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία προφυλακτικών στην Κίνα μετά την Reckitt Benckiser, στην οποία ανήκει η Durex. 

Σύμφωνα με έκθεση της Transparency Market Research το 2016, η αγορά προφυλακτικών της Κίνας αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 12% κατ’ έτος την περίοδο 2016-2024, παρότι τερματίστηκε η πολιτική του ενός παιδιού – αυξανόμενη από το 1,8 δισεκ. δολάρια το 2015 σε πάνω από 5 δισεκ. δολάρια έως το 2024.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook