Γράφει η Μυρτώ-Χριστίνα Χατζημπαρμπα

Κύριοι καλησπέρα σας.

Σχετικά με τα χρονογραφήματα και ιδιαιτέρως των δύο τελευταίων ημερών θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την απορία μου γιά την έννοια της \” αμφίσημης θηλυκότητας\”. Τί ακριβώς σημαίνει ? Αμφίλογη θηλυκότητα ? Διφορούμενη θηλυκότητα ? Ασαφή θηλυκότητα ? Κάποιο ον που δεν έχει γένος ? Δεν είναι άνδρας, δεν είναι γυναίκα αλλά είναι ουδέτερο όν που διέπεται από ένα είδος θηλυκότητας ? Εξ΄ ου και τό όνομα Βαγγελινί ? Με κατάληξη \”ι\” και όχι \”η\”. Η \”λατρευτή Βαγγελινί\” που \”χωρίς Πάρη γουστάρει διπλά \”? Και αυτό το όν είναι η \”Βαγγελινί των Χανίων\” ? Δεν καταλαβαίνω !!

Οσο γιά τον Ισμάν της σιωπής, τον Ισμάν της πλατείας 1866 δυσκολεύομαι πολύ, στις μέρες που διανύουμε, να μοιραστώ τα συναισθήματά σας μαζί σας. Τα συναισθήματά μου για τον Ισμάν είναι …ανάμεικτα ! Γιατί ο Ισμάν βρίσκεται στη χώρα μου, παράνομα, παράτυπα, χωρίς χαρτιά, χωρίς υποχρεώσεις. Ο Ισμάν μπορεί ν\’ αλλάξει τόπο διαμονής, όποτε ο ίδιος το αποφασίσει. Να βρεθεί από την Πλ.1866, στην Πλ. Ομονοίας ή στην Πλ. Αριστοτέλους χωρίς δυσκολία,χωρις διατυπώσεις … χωρίς επιπτώσεις. Μπορεί να επιλλέξει τόπο διαμονής και τρόπο διαβίωσης, όποτε και όταν ο ίδιος το αποφασίσει.

Τί γίνεται όμως με την 88χρονη γιαγιά της εξαθλίωσης ? Την 88χρονη γιαγιά της οδού Σκαλίδη που μή έχοντας εναλλακτική λύση, ρακένδυτη αλλά αξιοπρεπής, ψάχνει τον σκουπιδοτενεκέ για οτιδήποτε τρώγεται !!! Η 88χρονη γιαγιά των Χανίων, που φορτωμένη με τόσους αγώνες στην κυρτωμένη πλάτη της, χωρίς εναλλακτικές λύσεις, προσπαθεί να βρεί λύση στα προβλήματα που κάποιοι της φόρτωσαν και αποφάσισαν ότι πρέπει να επιλύσει μόνη της,Η γιαγιά της Σκαλίδη που στα στερνά της, υποχρεώνεται ν\’αγωνίζεται γιά την επιβίωσή της !!

Η εικόνα της γιαγιάς με στοιχειώνει !! Με θλίβει βαθιά !!! Με κάνει να νρέπομαι !! Με γεμίζει ενοχές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει !! Με στεναχωρεί, με θυμώνει, …με εξαγριώνει και την ίδια στιγμή με οπλίζει με θάρρος και δύναμη να προσπαθήσω για ένα καλύτερο αύριο. Για την γιαγιά, για μένα,για το παιδί μου !! Η υπερήφανη, αξιοπρεπέστατη 88χρονη γιαγιά της οδού Σκαλίδη, σε αντίθεση με τον Ισμάν της Πλ.1866.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook