Το βιβλίο «Ούλοφ Πάλμε, η πολιτική είναι θέμα αρχών» παρουσιάζεται το Σάββατο στο Μοχό σε ανοιχτή εκδήλωση αφιέρωμα στον φιλέλληνα ιστορικό ηγέτη

Το βιβλίο «Ούλοφ Πάλμε, η πολιτική είναι θέμα αρχών» που θα παρουσιαστεί σε ανοικτή εκδήλωση-αφιέρωμα στον φιλέλληνα ιστορικό ηγέτη της Σουηδίας Ούλοφ Πάλμε το Σάββατο 27 Μαΐου στις 19:30 το απόγευμα στη πλατεία του Μοχού παρέδωσε σήμερα στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο συγγραφέας του βιβλίου Γιώργος Λογοθέτης.

Ο συγγραφέας με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων «Ούλοφ Πάλμε» Μανόλη Ζερβάκη επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη για την προετοιμασία της εκδήλωσης του Σαββάτου στο Μοχό η οποία γίνεται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χερσονήσου και του Συλλόγου Φίλων Ούλοφ Πάλμε. Στην εκδήλωση κύριοι ομιλητές θα είναι ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο γιος του Πάλμε Joakim Palme, ο βουλευτής ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο πρώην βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης, ο συγγραφέας Γιώργος Λογοθέτης και η κα. Χαραλαμπίδου-Λογοθέτη που θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου.  

Στην εκδήλωση στο Μοχό θα συμμετέχουν επίσης η χορωδία Μαλίων, η Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου Μοχού ενώ θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ένα σπάνιο βίντεο-ντοκουμέντο από τις επισκέψεις του Πάλμε στην Κρήτη και τον τρόπο που οι κάτοικοι του Μοχού θρήνησαν τον δικό τους Ούλοφ Πάλμε ως επίτιμο δημότη του χωριού.

«Είναι μια σημαντική εκδήλωση-αφιέρωμα για μια κορυφαία πολιτική προσωπικότητα που βοήθησε την Ελλάδα και αγάπησε πολύ την Κρήτη μας. Είναι επίσης σημαντικό ότι δεν ξεχνάμε. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την εκδήλωση, τον «Σύλλογο Φίλων Ούλοφ Πάλμε», τον Δήμο Χερσονήσου και εμείς ως Περιφέρεια στηρίζουμε την ανοιχτή για όλους εκδήλωση-αφιέρωμα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαριστώντας για το βιβλίο τον κ. Λογοθέτη, την επίσκεψη και την συνεργασία.

Σε δηλώσεις τους αναφερόμενοι στην εκδήλωση οι κ.κ. Ζερβάκης και Λογοθέτης επεσήμαναν την μεγάλη πολιτική προσωπικότητα του Πάλμε, την αγάπη που έτρεφε για την Ελλάδα και την Κρήτη, τους πολιτικούς, φιλικούς δεσμούς που είχε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ ευχαρίστησαν την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την στήριξη της εκδήλωσης. 

Συγκριμένα ο κ. Λογοθέτης σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Ο Πάλμε με την αγάπη που έτρεφε για την χώρα μας, για την Κρήτη, την εξαιρετική σχέση που είχε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, κατάφερε να αναδείξει την Ελλάδα σε όλες τις Σκανδιναβικές χώρες. Εδώ στην Κρήτη συνέβη κάτι μοναδικό, μερικές ημέρες μετά την δολοφονία του έφθασε στη Στοκχόλμη στη Σουηδική τηλεόραση όπου δούλευα, ένα πακέτο με ένα φιλμ. Είχε τις γυναίκες του χωριού στο Μοχό να κλαίνε για τον Πάλμε. Αυτό το φιλμάκι θα το προβάλλουμε για πρώτη φορά στην εκδήλωση το Σάββατο. Όλα αυτά με οδήγησαν να γράψω την βιογραφία του στα Ελληνικά, και στην εκδήλωση θα παρουσιάσουμε τη ζωή και το έργο του Ούλοφ Πάλμε και το κάνουμε αυτό στο Μοχό γιατί όπως είναι γνωστό ήταν επίτιμος δημότης. Με την ευκαιρία αυτή να δώσω τα συγχαρητήρια μου στη Περιφέρεια Κρήτης, στο Δήμο Χερσονήσου και στο Σύλλογο Φίλων Ούλοφ Πάλμε για την διοργάνωση της εκδήλωσης. Αξίζει για το νησί, αναδεικνύεται η Κρήτη και στο “πρόσωπο της” τιμάται ολόκληρη η Ελλάδα. Όταν μάθανε στη Σουηδία για την εκδήλωση έμειναν κατάπληκτοι, ότι στη Κρήτη σε ένα χωριό, προετοιμάζεται ένας χώρος που θα είναι αφιερωμένος στον αλησμόνητο Σουηδό ηγέτη. Είναι σημαντικό ότι στην εκδήλωση θα παραβρίσκεται ο γιος του Πάλμε ο οποίος είναι πολύ συγκινημένος, διότι όλη η οικογένεια θεωρούσε την Κρήτη σαν το δεύτερο σπίτι τους».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του συλλόγου «Φίλων Ούλοφ Πάλμε» Μανόλης Ζερβάκης ανέφερε:  

«Καλούμε τον κόσμο να έρθει, να γνωρίσει καλύτερα μέσω της εκδήλωσης το ιστορικό-πολιτικό πρόσωπο του Πάλμε. Θα είναι μια μοναδική βραδιά, παγκόσμιας εμβέλειας, η Κρήτη θα προβληθεί στο εξωτερικό, το τουριστικό της προϊόν, ένας μοναδικός τρόπος να προβληθεί η Κρήτη σε όλες τις Σκανδιναβικές χώρες, οι κάτοικοι των οποίων αγαπούν ιδιαίτερα την Ελλάδα και την Κρήτη, και επιλέγουν για διακοπές την χώρα μας».

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook