Οι πνιγμοί δύο ανθρώπων, ενός 8χρονου αγοριού απο την Πολωνία και ενός 75χρονου απο την Ρωσία, στο Μπαλί του Ρεθύμνου έφεραν στο φως μια τραγική παράλειψη των αρμοδίων.

Οι παραλίες στο Μπαλί και στο Πάνορμο του Δήμου Μυλοποτάμου δεν διαθέτουν ναυαγοσώστες καθώς κάποια επιτροπή \”αρμοδίων\”, έκρινε και αποφάσισε πως ο Δήμος Μυλοποτάμου δεν έχει την υποχρέωση να τοποθετήσει ναυαγοσώστες και πύργους με τον ανάλογο εξοπλισμό στις παραλίες αυτές.

Τα αποτελέσματα αναδείχθηκαν με τον πλέον τραγικό τρόπο με την πρώτη \”φουσκοθαλασσιά\” η οποία έφερε τον θάνατο δύο ανθρώπων, που θα είχαν πιθανόν αποφευχθεί εαν υπήρχε ναυαγοστώστης ο οποίος μάλιστα, θα είχε αναρτήσει και την κόκκινη σημαία προειδοποίησης λόγω των κυμάτων.

Και επειδή οι αρχές άσκησαν ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία απο αμέλεια, κατα του τραγικού πατέρα του 8χρονου αγοριού, το ερώτημα που πλανάται είναι μήπως η ποινική δίωξη θα έπρεπε να ασκηθεί κατα εκείνων που αποφάσισαν πως δεν χρειάζονται ναυαγοσώστες στις παραλίες αυτές που κατακλύζονται απο επισκέπτες ;

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook