Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για  τραυματισμό του πρώην πρωθυπουργού, του οδηγού του και συνοδού ασφαλείας του  – Μεταφέρεται τραυματισμένος στον Ευαγγελισμό – Άνοιξε παγιδευμένο φάκελο μέσα στο αυτοκίνητο

Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, στο αυτοκίνητο  στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για  τραυματισμό του Λουκά Παπαδήμου, του οδηγού του και ενός συνοδού ασφαλείας του. 

Στην ΕΛΑΣ έχει σημάνει συναγερμός για την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος  του πρώην πρωθυπουργού και πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ ήδη έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν έως αυτή την ώρα (19.19) ο Λουκάς Παπαδήμος εκινείτο με το θωρακισμένο αυτοκίνητό του στην οδό Μάρνη.  Κάποια στιγμή φαίνεται πως έγειρε προς το πίσω αριστερά κάθισμα του αυτοκινήτου για να ελέγξει την αλληλογραφία του. Τότε πήρε στα χέρια του τον παγιδευμένο με εκρηκτική ύλη φάκελο, ο οποίος εξερράγη όταν τον άνοιξε. 

Η επίθεση θυμίζει έντονα τους Πυρήνες της Φωτιάς: Τον περασμένο Μάρτιο η συγκεκριμένη οργάνωση  είχε αποστείλει σειρά παγιδευμένων φακέλων σε οικονομικούς στόχους στην Ευρώπη με κορυφαίο το φάκελο προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Φερόμενοι αποστολείς των φακέλων μάλιστα ήταν Ελληνες πολιτικοί. 
Τότε, οι Πυρήνες είχαν στείλει μια πρώτη προκήρυξη με την οποία είχαν προαναγγείλει ότι θα ακολουθούσε άλλη, εκτενής, πράγμα που έως τώρα δεν έχει γίνει. «Ορφανή» από πλευράς ανάληψης της ευθύνης παραμένει και η βόμβα στην οδό Σανταρόζα, σε υποκατάστημα της Eurobank. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε προκήρυξη κρατούσε την Αντιτρομοκρατική σε συναγερμό, για το ενδεχόμενο νέου χτυπήματος. 

Στην ΕΛΑΣ έχει σημάνει γενικός συναγερμός, προκειμένου να ελεγχθεί η αλληλογραφία σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα και ευαίσθητους πιθανούς στόχους, αλλά και στα ΕΛΤΑ και τα κέντρα διανομής τους με πρώτο το κέντρο του Κρυονερίου. 

Το χρονικό της επίθεσης

18. 48: Οι πρώτες πληροφορίες από το ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι η ζωή τόσο του ιδίου του κ.Παπαδήμου, όσο και του οδηγού του  και του συνοδού του δεν διατρέχουν άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους. 

19.03: Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να έχει τραυματισθεί στα πόδια και στην κοιλιακή χώρα. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρει εκδορές. 

19.06: Ο κ.Παπαδήμος φέρει δερματικές εκδορές στο στήθος και την κοιλιά- Είναι εκτόις κινδύνου, αλλά προληπτικά νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού. 

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε όταν ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε έναν φάκελο μέσα στο αυτοκίνητό του.  Τα τζάμια του αυτοκινήτου, που είναι αλεξίσφαιρα δεν θρυμματίσθηκαν.  Άνοιξαν οι αερόσακοι και βγήκε καπνός. Πίσω από το αυτοκίνητο του κ. Παπαδήμου ακολουθούσε συνοδευτικό της αστυνομίας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook