Ένας νέος τύπος κατοικιών, το Nestinbox, εμπνέεται από τις φωλιές των πτηνών και επιτρέπει τη διαμονή σε μεγάλα ύψη και απόκρημνες περιοχές.

Τα σπίτια είναι κατασκευασμένα από ξύλο, μοιάζουν με κουτιά και μπορούν να τοποθετηθούν σε γκρεμούς και απότομα εδάφη, προσφέροντας μια οικολογική λύση διαμονής σε πολυσύχναστες περιοχές.

Ο σχεδιασμός του Nestinbox έγινε από τους αρχιτέκτονες Michel Silverstorm, Elisabetta Gabrielli και Pontus Öhman της σουηδικής εταιρείας Manofactory ως λύση για το υψηλό κόστος των ακινήτων σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, προσφέρει μια προσιτή, βιώσιμη και εναλλακτική λύση για αναπτυσσόμενες πόλεις που στερούνται οικοδομήσιμης γης. Σύμφωνα με την ομάδα των αρχιτεκτόνων ο σχεδιασμός του Nextinbox δεν είναι μόνο πρακτικός, αλλά προσφέρει όλες τις ανέσεις ενός παραδοσιακού “επίγειου” σπιτιού.

Ο εσωτερικός χώρος καταφέρνει να καλύψει όλες τις ανάγκες και να εκμεταλλευτεί έξυπνα κάθε τετραγωνικό. Η κατοικία εκτείνεται σε τρεις ορόφους, το σαλόνι είναι μικρότερο από 50 τετραγωνικά μέτρα, αλλά επαρκεί για 1 ή 2 άτομα. Μαζί με τον οικιστικό χώρο, τα σπίτια διαθέτουν κουζίνα και τραπεζαρία, ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο με παρακείμενο χώρο στούντιο ή γραφείου, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως παιδικό δωμάτιο. Μια σπειροειδή σκάλα οδηγεί στους επάνω ορόφους, οι οποίοι πλημμυρίζουν με φυσικό φως χάρη στα πολλά παράθυρα.

perierga.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook