Εσπερίδα με θέμα την «Κτηνοτροφία-Τυροκομία-Κάθετη Παραγωγή Γαλακτοκομικών προϊόντων» ΔΙΕΚ Αποκορώνου 

Λίγο πριν την  αποφοίτηση των πρώτων σπουδαστών  του  Δημόσιου ΙΕΚ Αποκόρωνου, επαγγελματίες του χώρου, εκπαιδευτές και σπουδαστές, απόλαυσαν, στις 19 Μαΐου 2017, στο χώρο του ΔΙΕΚ, μια άκρως ενδιαφέρουσα και “γευστική” εσπερίδα, της ειδικότητας  “Τεχνικός Γαλακτοκομίας- Τυροκόμος”, με θέμα την «Κτηνοτροφία-Τυροκομία-Κάθετη Παραγωγή Γαλακτοκομικών προϊόντων» .

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τιμητική συμμετοχή του κ. Σωμαρά Ζαχαρία –  Κτηνιάτρου  Msc,  Προϊσταμένου  Δ/νσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κρήτης και  τις ομιλίες των : Στεφανάκη Αλέξανδρου – Δρ. Κτηνιάτρου, Κουκογιάννη  Γεωργίου – Χημικού με προϋπηρεσία σε βιομηχανία γάλακτος, Επιθεωρητή συστημάτων ποιότητας & ασφάλειας τροφίμων, Εκπαιδευτή ΙΕΚ και  Αντωναράκη  Γεωργίου – Τεχνολόγου  Τροφίμων Μsc, Εκπαιδευτή ΙΕΚ. 

Η συζήτηση περιλάμβανε σημαντικά θέματα όπως τον ρόλο της  Αιγο- προβατοτροφίας και των προϊόντων της στην ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης, το θεσμικό πλαίσιο παραγωγής και διάθεσης προϊόντων οικοτεχνίας , τις υγειονομικές απαιτήσεις και  προϋποθέσεις για την παραγωγή  προϊόντων γάλακτος και την συμβολή του ΔΙΕΚ-Τμήμα Γαλακτοκομίας -Τυροκομίας στην εκπαίδευση στελεχών Τυροκομίας.

Μετά την ολοκλήρωση  των ομιλιών, οι σπουδαστές  της ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος» μοιράστηκαν, μέσα από έναν εξαιρετικά επιμελημένο μπουφέ, με τον Δήμαρχο Αποκορώνου κο Χαράλαμπο Κουκιανάκη, την Δ/ντρια του ΔΙΕΚ κα Καλλιβρετάκη Δήμητρα, τους εκπαιδευτές & τους καλεσμένους τις  γνώσεις,  τις εμπειρίες και τις τεχνικές που απέκτησαν στην διάρκεια της κατάρτισης τους. 
Στην διακόσμηση και στους γευστικούς “πειρασμούς” του μπουφέ συνέβαλαν οι εκπαιδευτές και οι σπουδαστές του τμήματος “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας” και του τμήματος “Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής” 
Στην οργάνωση βοήθησαν οι σπουδαστές της Ειδικότητας “Στέλεχος Οικονομίας και Διοίκησης στον Τομέα του Τουρισμού”.

Τέλος, οι καλεσμένοι τίμησαν δεόντως & τα γαλακτοκομικά εδέσματα παραγωγής των σπουδαστών  με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους.
Εξαιρετικό κλίμα, ενθουσιώδη σχόλια, άρτια γευστικά αποτελέσματα από το σύνολο των τμημάτων, και επιβεβαίωση για μία ακόμα φορά του ρόλου του ΔΙΕΚ Αποκορώνου, στην ενδυνάμωση του τόπου και της ενδοχώρας με καταρτισμένα στελέχη.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook