Η αποστολή «τρομοπακέτων» υιοθετήθηκε από τα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων Φωτιάς»

Η αποστολή «τρομοπακέτων» υιοθετήθηκε από τα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων Φωτιάς» ως ένας τρόπος να συνεχίσουν -παρά τις δεκάδες συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής- τη δράση τους με επιθέσεις χαμηλού ρίσκου (σε σχέση με την πιθανότητα σύλληψης) αλλά εξαιρετικά υψηλού συμβολισμού.

Πρόθεσή τους ήταν να αποκτήσουν οι ενέργειές τους διεθνή εμβέλεια. Έτσι, το Νοέμβριο του 2010 η «Συνωμοσία» έγινε η πρώτη εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση που έστειλε μαζικά «τρομοπακέτα».

Συνολικά 14 παγιδευμένα δέματα εστάλησαν τότε σε πρεσβείες στην Ελλάδα και σε στόχους του εξωτερικού, ανάμεσά τους η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Τον περασμένο Μάρτιο, παρότι μεσολάβησαν δεκάδες επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής και συλλήψεις, οι «Πυρήνες της Φωτιάς» πραγματοποίησαν ξανά μετά από χρόνια μαζική αποστολή τρομοπακέτων. Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch, οι εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε, τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ήταν –μεταξύ άλλων- παραλήπτες παγιδευμένων δεμάτων που εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι.

Τον περασμένο Μάρτιο είχαν δοθεί εντολές να σαρώνονται όλα τα δέματα προς ελληνικά υπουργεία, πρεσβείες στην Αθήνα και οικονομικούς παράγοντες που είχαν εμπλακεί με οποιοδήποτε τρόπο σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Και αυτό διότι η στόχευση των τρομοκρατών φαινόταν ότι συνδέεται άμεσα με πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστήσει σε θέματα της ελληνικής οικονομίας την περίοδο των μνημονίων. Αυτό αποδείχθηκε και χθες με την τρομοκρατική επίθεση με στόχο τον κ. Παπαδήμο.

Τα οχτώ δέματα που βρέθηκαν στο Κρυονέρι, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, εστάλησαν από το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα από την ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, κατά τη μεταφορά τους δεν βρίσκονταν όλα στους ίδιους ταχυδρομικούς σάκους αλλά έφτασαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι με το ίδιο φορτηγό. Αυτό κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι τοποθετήθηκαν σε κιβώτια των ΕΛ.ΤΑ. της ίδιας περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δολοφονία από παγιδευμένο δέμα στην Ελλάδα σημειώθηκε στις 24 Ιουνίου 2010 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη λεωφόρο Κατεχάκη με θύμα τον Γιώργο Βασιλάκη, υπασπιστή του τότε υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Το δέμα, το οποίο είχε παραλήπτη τον κ. Χρυσοχοΐδη, εξερράγη στον 7ο όροφο του κτιρίου, όπου στεγάζεται και το γραφείο του εκάστοτε υπουργού. Η Αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών βρέθηκε αποτύπωμα του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα πάνω στον εξωτερικό φάκελο του πακέτου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook