Σύλληψη Διεθνώς Διωκόμενου Προσώπου. Πρόκειται για 54χρονο, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές. Κατηγορείται για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, η συνεργασία αστυνομικών Υπηρεσιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, οι επισταμένες έρευνες και η οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου προσώπου.

Πρόκειται για 54χρονο Έλληνα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές, για απάτη, πράξη που έλαβε χώρα κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2011 – Αυγούστου 2013, σε περιοχή της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, ο διωκόμενος άντρας εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες, στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά και όπως προκύπτει από την έρευνα των Γερμανικών Αρχών, αποτελούσε τον “ιθύνοντα νου” απάτης με το σύστημα της πυραμίδας πωλήσεων, ο οποίος μαζί με τρεις ακόμη συνεργούς του υπόσχονταν μεγάλο ποσοστό ετήσιας χρηματικής επιστροφής από κυριότητα σε καλλιέργειες δέντρων στην Ελλάδα, που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Επιπλέον, κατάφερε να πείσει τους επενδυτές να πληρώσουν πρόωρα ασφάλεια ζωής, υποσχόμενος, ψευδώς, επιστροφή των χρημάτων μέσω επενδύσεων σε άλλη εταιρεία.

Συνολικά και στις δύο περιπτώσεις το παράνομο όφελος από τις απάτες υπολογίζεται στα 2.200.000 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook