Στη γενέτειρά του, τα Τρίκαλα, βρέθηκε προ ημερών ο Επίσκοπος Στρατονικείας του Οικουμενικού Θρόνου, κ. Στέφανος.

Ήταν η πρώτη επίσκεψη του κ. Στεφάνου (κατά κόσμον Αθανάσιου Κατέ) στη πόλη μετά την εκλογή του στο Επισκοπικό αξίωμα και αυτή έγινε με αφορμή την πανήγυρη του Ενοριακού Ναού Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου, όπου πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια.

Εδώ μάλιστα συνάντησε εκτός από την οικογένειά του, παλιούς συμμαθητές του από την Τάξη ΄89 της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), όπως ο Γιάννης Παπαγεωργίου και ο Γιάννης Χατζηνίκος με τους οποίους διακρίνεται στη φωτό.

Ο κ. Στέφανος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπου που ηγάπησε πολύ τον Χριστό και εγκατέλειψε τα εγκόσμια για να αφιερωθεί σε αυτόν. Το 1998 παραιτήθηκε από στρατιωτικός με το βαθμό του Ανθυπασπιστού και εισήλθε στη χαρά του Κυρίου χειροτονούμενος από τον τότε Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Κυρό Νεκτάριο.

Εκεί στην ακριτική αυτή Μητρόπολη διακονεί όλα αυτά τα 20 χρόνια αναπτύσσοντας πλούσιο πνευματικό έργο, το οποίο και αναγνωρίστηκε από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο τον περασμένο Δεκέμβρη, οπότε και εξελέγη Επίσκοπος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook