Στην τελική ευθεία βαδίζει η διοργάνωση του διεθνούς επιμορφωτικού σεμιναρίου προπονητών, που διοργανώνει η ΕΠΣ Χανίων με τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Χανίων “Ο Παγκρήτιος”, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου.

Συνδιοργανωτές του σεμιναρίου, που θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου, είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και οι Δήμοι Χανίων και Πλατανιά.

Το μεσημέρι της Πέμπτης παραχωρήθηκε από τους διοργανωτές συνέντευξη Τύπου, με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Χανίων Κώστα Κωνσταντινίδη να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «η παρέα που αποτελεί τη διοίκηση της ΕΠΣ Χανίων, πιστή σε όσα έχει προαναγγείλει εξ αρχής και κάνοντας συνέργειες -γιατί γίνεται για πρώτη φορά μία τέτοια δράση μαζί με την σύμπραξη πολλών ετερόκλητων δυνάμεων προκειμένου να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στους προπονητές και τον ποδοσφαιρικό χώρο- διοργανώνει αυτό το σεμινάριο το σαββατοκύριακο. Είναι ένα πολύ υψηλού επιπέδου σεμινάριο, οι κύριοι εισηγητές του οποίου είναι οι κύριοι Ουλιβιέρι και Μπονακόρσο από τη σχολή Κοβερτσιάνο της Ιταλίας και η τύχη το ‘φερε κι αυτή τη στιγμή 3 στους 4 προπονητές που στέφθηκαν πρωταθλητές στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης είναι παιδιά-μαθητές αυτής της σχολής. Πιστεύω ότι όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στις εργασίες του σεμιναρίου μόνο ωφελημένοι μπορούν να βγουν και επίσης θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την απουσία κανενός. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης για την υποστήριξή της, την Αντιπεριφέρεια και την κα Ζομπανάκη, τον Δήμο Πλατανιά, τον Δήμο Χανίων για την αμέριστη συμπαράστασή τους και επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σύνδεσμο Προπονητών Χανίων, διότι χωρίς την καταλυτική τους παρουσία και την ακούραστη εργασία τους αυτό το σεμινάριο δεν θα ήταν δυνατό να διεξαχθεί. Αυτό το σεμινάριο είναι η αρχή ενός πολύ φιλόδοξου εκπαιδευτικού προγράμματος, που ξεκινάει από φέτος με βάθος τετραετίας, που έχει σκοπό να μεταφέρει και να μεταδώσει σε όλους όσοι ενδιαφέρονται και ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στον τόπο μας, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, γνώσεις και εμπειρίες ανθρώπων που έχουν τριφτεί και ξέρουν».

Εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων μίλησε η υπεύθυνη αθλητικών θεμάτων Κατερίνα Ζομπανάκη, που τόνισε: «ένα επιμορφωτικό σεμινάριο προπονητών αποτελεί μία σημαντική δράση, αφού η αναβάθμιση του αθλήματος στηρίζεται κατά κύριο λόγο στους ειδικούς εκείνους, που παρέχουν τις γνώσεις τους στους αθλητές έτσι ώστε να εξελίσσονται τα παιχνίδια μέσα στο γήπεδο με άρτιο και πολιτισμένο τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι να βιώνουμε τη συγκίνηση και τη χαρά ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, χωρίς τις δυσάρεστες καταστάσεις που δημιουργούνται εξαιτίας της έλλειψης Παιδείας. Καλωσορίζουμε όλους τους ξένους συμμετέχοντες στο σεμινάριο στα Χανιά και τους ευχόμαστε καλή διαμονή. Ευχαριστούμε την ΕΠΣΧ ως το βασικό διοργανωτή της δράσης».

Στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου Βαγγέλης Πρόκος σημείωσε τα εξής: «είναι υψηλού επιπέδου, διότι οι εκπαιδευτές είναι καθηγητές πανεπιστημίου. Οι δε Ιταλοί, ο ένας είναι διευθυντής εκπαίδευσης της σχολής Κοβερτσιάνο και ο άλλος είναι καθηγητής στη σχολή Κοβερτσιάνο. Για πρώτη φορά συμβαίνει αυτό το γεγονός, δηλαδή η ΕΠΣ Χανίων να απευθύνεται με πρωτοβουλία της στον τοπικό σύνδεσμο και την πανελλήνια Ενωση για να μεσολαβήσουν και να μπορέσει να πραγματοποιηθεί αυτό το σεμινάριο για την επιμόρφωση των προπονητών. Από την εμπειρία που έχω, να πω, ότι είναι το 3ο σεμινάριο που γίνεται στα Χανιά. Το 2ο είχε γίνει με καθηγητή τον Ρουντ Μίλερ και το 1ο ήταν πάλι με δύο καθηγητές απ’ τη σχολή Κοβερτσιάνο και είχε γίνει στο Minoa Palace παλαιότερα με τη στήριξη του Δήμου Χανίων και των περιαστικών, τότε, Δήμων. Η Ενωση καλύπτει όλα τα έξοδα του σεμιναρίου και την ευχαριστούμε γι’ αυτό, γιατί μέχρι σήμερα έχουμε βρει αμέριστη συμπαράσταση ενώ η συνεργασία είναι άψογη».

Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Πλατανιά Πολυχρόνης Σημαντηράκης από τη μεριά του ανέφερε: «ο Δήμος Πλατανιά στηρίζει πάντα τις αθλητικές δράσεις και συγκεκριμένα την επιμόρφωση των προπονητών ποδοσφαίρου. Οι προπονητές θα πρέπει να γυμνάσουν επιστημονικά το σώμα του αθλητή-ποδοσφαιριστή, να διδάξουν σωστά την τέχνη του ποδοσφαίρου και να πλάσουν το χαρακτήρα του μέσα στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθε και της ευγενούς άμιλλας. Γι’ αυτό και ο Δήμος μας ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα της ΕΠΣ Χανίων και του Συνδέσμου Προπονητών, με το να συνδιοργανώσουμε και να συμβάλλουμε από την πλευρά μας στη σωστή και επιτυχημένη πραγματοποίηση του σπουδαίου αυτού διεθνούς σεμιναρίου».

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του υπευθύνου επιμόρφωσης του Συνδέσμου Προπονητών Μανώλη Μπασιά, που είπε τα εξής: «χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμμετέχουμε ενεργά σε μια τέτοια υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Χαιρόμαστε που βασικός γνώμονας της ΕΠΣ Χανίων είναι η επιμόρφωση γενικότερα των μελών της και ειδικότερα των προπονητών. Οταν όλοι οι φορείς στα Χανιά ενώνουν τις δυνάμεις τους προκύπτει ένα αποτέλεσμα τέτοιου βεληνεκούς, καθώς πραγματοποιείται ένα σεμινάριο με κορυφαίους καθηγητές από την Ιταλία και την Ελλάδα. Η θεματολογία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και προέκυψε μέσα από προτάσεις του Συνδέσμου, αλλά και σε συνεννόηση με τους εισηγητές, έτσι ώστε να μπορέσει να καλυφθεί μια ευρεία γκάμα από τις ανησυχίες και τις επιδιώξεις των προπονητών είτε σε επαγγελματικό είτε σε τοπικό επίπεδο».

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook