Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια του ατυχήματος από την Πυροσβεστική

Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας συνεχίζουν να νοσηλεύονται οι δύο από τους τρεις τραυματίες της έκρηξης φιάλης υγραερίου που έγινε χθες, Πέμπτη μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας TOP GAS στον Ασπρόπυργο, καθώς είναι κρίσιμη η κατάσταση της υγείας τους. Ο ένας τραυματίας βρίσκεται στη ΜΕΘ του Αττικού νοσοκομείου, ενώ ο δεύτερος σοβαρά τραυματίας μεταφέρθηκε χθες το βράδυ στη ΜΕΘ του Αγίου Σάββα. Ο τρίτος εργαζόμενος, αφού παρέμεινε για λίγες ώρες στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του Αττικού νοσοκομείου για παρακολούθηση, στη συνέχεια πήρε εξιτήριο. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Πυροσβεστική για το περιστατικό, η έκρηξη έγινε μέσα στον χώρο. Ωστόσο, συνάδελφος των τραυματισμένων υποστηρίζει ότι δεν σημειώθηκε έκρηξη, αλλά “εκτόνωση αερίου” που προκάλεσε μεγάλη φλόγα, από την οποία τραυματίστηκαν οι δύο υπάλληλοι που βρίσκονταν ακριβώς επάνω από τη φιάλη. Πάντως, η Πυροσβεστική συνεχίζει τις έρευνες για τα αίτια του ατυχήματος.

Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο μετέφεραν τους τραυματίες στο Αττικό Νοσοκομείο, το οποίο χθες, Πέμπτη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Σας γνωρίζουμε ότι, σήμερα 25-05-2017, έπειτα από ατύχημα, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Top Gaz στον Ασπρόπυργο, μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας, στις 15:30 τρεις τραυματίες 33, 40 και 27 ετών.   Από αυτούς, οι δύο διασωληνώθηκαν άμεσα και φέρουν εγκαύματα 1ου και 2ου βαθμού στο πρόσωπο, τον κορμό και τα άκρα. Κατόπιν πλήρους ελέγχου, ο ένας τραυματίας μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου μας και ο δεύτερος θα αντιμετωπιστεί σε Μονάδα άλλου νοσοκομείου, καθώς γίνονται οι δέουσες ενέργειες για τη μεταφορά του. Ο τρίτος τραυματίας, είναι σε καλή κατάσταση και παραμένει στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας για παρακολούθηση».

Θέση για το περιστατικό πήρε και η ΓΣΕΕ, η οποία, με ανακοίνωσή της, εκφράζει την αγανάκτησή της “απαιτώντας” από το Υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες, όπου αυτές αναλογούν. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «είναι αδιανόητο εν έτη 2017, εργαζόμενος να χάσει τη ζωή του ή πολλές φορές να τη χάνει, την ώρα που παλεύει για το μεροκάματο». Τέλος, η ΓΣΕΕ εύχεται στις οικογένειες των τραυματιών και στους ίδιους να βγουν νικητές από τη μάχη που δίνουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook