40χρονος πατέρας ανήλικων παιδιών που εργαζόταν σε οικοδομή, βρέθηκε στο κενό – Κρίσιμη η κατάστασή του, χτύπησε στο κεφάλι και δεν έχει τις αισθήσεις του.

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στο Ηράκλειο. Ένας άνδρας 40 ετών ο έπεσε από ύψος τεσσάρων περίπου μέτρων.

Ο 40χρονος πατέρας ανήλικων παιδιών εργαζόταν σε οικοδομή στην λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και άγνωστο μέχρι στιγμή παραμένει το πως βρέθηε στο κενό.

Η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή καθώς έχει χτυπήσει στο κεφάλι και δεν έχει τις αισθήσεις του.

Ο 40χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

Στο σημείο του ατυχήματος βρέθηκε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και  κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας.

Ανακοίνωση για το νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στο Ηράκλειο εξέδωσε και συνδικάτο οικοδόμων Ηρακλείου:

“Το Συνδικάτο Οικοδόμων  καταγγέλλει την αδίστακτη στάση  της εταιρίας …, που μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, στο εργοτάξιο στην οδό Αρχ. Μακαρίου στο Ηράκλειο, σημειώθηκε σήμερα σοβαρό εργατικό ατύχημα. Πρόκειται για το δεύτερο ατύχημα στο ίδιο έργο μέσα σε λίγες ημέρες.

Παρά τις πρόσφατες παρεμβάσεις του Συνδικάτου για να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί με ασφάλεια το έργο, η εργοδοσία προκειμένου να μη χάσει ούτε λεπτό του ευρώ προτίμησε να συνεχίσει ακάθεκτη τις εργασίες της και την εντατικοποίηση της δουλειάς ακόμη και Κυριακές  αγνοώντας τις υποδείξεις για λήψη μέτρων ασφάλειας.

Και από αυτό το περιστατικό αποδεικνύεται ότι οι μεγάλοι  εργολάβοι, οι κατασκευαστικοί όμιλοι, το μεγάλο κεφάλαιο γενικότερα, είναι αυτοί που έχουν την πραγματική εξουσία και κάνουν ό,τι θέλουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους να αρνούνται να δουλέψουν σε συνθήκες γαλέρας, χωρίς μέτρα ασφάλειας. Να καταγγέλλουν στο Συνδικάτο την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς που τυχόν κάνει η εργοδοσία για να επιβάλλει την εργασία με μη ασφαλή τρόπο. Όλοι μαζί με το Συνδικάτο να οργανώσουμε την πάλη προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες κι όχι τις ανάγκες των εργοδοτών και το πώς αυτοί θα θησαυρίζουν από τον ιδρώτα μας αλλά και από το αίμα μας.

Τέλος, καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να μπει επιτέλους ένα φρένο στους εργολάβους, που μπροστά στην αδυσώπητη δίψα τους για κέρδος βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή των εργατών”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook