Οι  εκπρόσωποι του Δήμου Χερσονήσου και τα  μέλη της οικογένειας Τριανταφυλλίδη θα συνοδέψουν τα οστά του Ήρωα Μανούσου  Τριανταφυλλίδη  στη γενέτειρά του

Στη Λευκωσία ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία παράδοσης των οστών 17 Ηρώων Αξιωματικών και Εφέδρων που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη της ΕΛ.ΔΥ.Κ  το 1974 στην Κύπρο.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε αναλυτική ενημέρωση  των συγγενών των θυμάτων, για τις διαδικασίες ταυτοποίησης και των συνθηκών θανάτου από τις Κυπριακές Αρχές.

Οι άνδρες της Ε.Λ.ΔΥ.Κ και της Εθνικής Φρουράς  μετέφεραν τις λειψανοθήκες στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας και από εκεί με μεταγωγικό C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα, για να παραδοθούν στη στρατιωτική πολιτική ηγεσία και στις οικογένειές τους.

Πέραν των μελών της οικογένειας Τριανταφυλλίδη , παρόντες στην Τελετή  ήταν και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας  κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδος  κ. Πάνος Καμμένος ,  ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ. Χριστόφορος  Φωκαΐδης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ  Ναύαρχος  κ. Ευάγγελος  Αποστολάκης,  ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος  κ. Αλκιβιάδης Στεφανής και πλήθος άλλων αρχών. Το Δήμο Χερσονήσου εκπροσώπησαν  ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης  Μαστοράκης,  ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Σύμπραξη Ενεργών Πολιτών Δημοτικός Σύμβουλος  του Δήμου Χερσονήσου κ. Ιωάννης  Σέγκος και  ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ποταμιών,  κ. Γεράσιμος Κόμης.

Οι  εκπρόσωποι του Δήμου Χερσονήσου και τα  μέλη της οικογένειας Τριανταφυλλίδη θα συνοδέψουν τα οστά του Ήρωα Μανούσου  Τριανταφυλλίδη  στη γενέτειρά του, που έχασε τη ζωή του στις 16 Αυγούστου 1974, υπερασπιζόμενος το στρατόπεδο τις Ε.Λ.ΔΥ.Κ από τους Τούρκους εισβολείς στη Μάχη του 2ου Αττίλα στην Κύπρο.

Η άφιξη των οστών του θα γίνει την  Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στις Ποταμιές του Δήμου Χερσονήσου και ώρα  13:00 όπου θα καταλήξουν στο Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου για να  τελεστεί και η εξόδιος ακολουθία στις 15:00.

Η ταφή θα γίνει στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων (δίπλα στο ναό).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook