Στο κόκκινο ανέβηκε το θερμόμετρο στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν ξέσπασε έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στους βουλευτές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου και Νίκο Συρμαλένιο.

Η λεκτική αντιπαράθεση έλαβε χώρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση επίκαιρης ερώτησης της κας Ασημακοπούλου προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, με την ίδια να έχει ασκήσει οξύτατη κριτική εναντίον της κυβέρνησης και για τη διαπραγμάτευση για το χρέος.

Ξαφνικά η βουλευτής της ΝΔ ακούστηκε να φωνάζει έξαλλη προς τον Νίκο Συρμαλένιο: «Αν είσαι άντρας πες το δημόσια. Τι τραμπουκισμοί είναι αυτοί εναντίον των γυναικών μέσα στη Βουλή;» και απευθυνόμενη προς το προεδρείο ζητούσε να επιληφθεί του θέματος.

Η ίδια υποστηρίζει πως αποχωρώντας από την αίθουσα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της είπε υποτιμητικά: «Μπράβο. Ωραίο στυλ έχεις μωρή».

Ο Νίκος Συρμαλένιος από την πλευρά του πάντως διαψεύδει κατηγορηματικά ότι χρησιμοποίησε τον όρο «μωρή», αποδίδοντας το επεισόδιο σε παρεξήγηση και πιθανή παράφραση της φράσης «μου αρέσει» εκ μέρους της κας Ασημακοπούλου.

«Σε καμία περίπτωση δεν την αποκάλεσα “μωρή”. Δεν χρησιμοποιώ τέτοια φρασεολογία. Θεώρησα προκλητικό το ύφος και το στυλ της κατά την επίκαιρη που συζητούσε προηγουμένως και περνώντας δίπλα μου της είπα: “Μου άρεσε πολύ το στυλ”. Αν εκείνη αυτό το άκουσε “μωρή” είναι δικό της θέμα», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το περιστατικό.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook