Περιοδεία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Μαΐου, από κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή Ν. Ηρακλείου του ΚΚΕ. 

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Στις εγκαταστάσεις του σούπερ μάρκετ ΣΥΝΚΑ στην περιοχή της Αγυιάς Χανίων, στην αποθήκη και στο λογιστήριο. Συζήτησε με τους εργαζόμενους αναδεικνύοντας ότι τα προβλήματα που βιώνουν στο χώρο δουλειάς τους, αλλά και στο σπίτι τους, είναι αποτελέσματα της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής που συνεχίζεται με την ψήφιση του 4ου μνημονίου, όπως η απελευθέρωση μισθών και συμβάσεων. Κατέληξε ότι η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, έχουν τη δύναμη να αλλάξουμε την κατάσταση με τον οργανωμένο αγώνα μας. Δείγμα αυτής της πάλης αποτέλεσε η μάχη που έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα και στα Χανιά στις 17 Μάη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αγανάκτησης και αντεπίθεσης.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφθηκε το 6ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Ο Μανώλης Συντυχάκης πραγματοποίησε μικρή παρέμβαση αναφερόμενος στα ζητήματα των ερευνητών στο Πολυτεχνείου, του εργαστηριακού προσωπικού, μόνιμου και συμβασιούχων, τις νέες εξελίξεις με το σύστημα ασφάλισης, βάζοντας το ζήτημα της πάλης μαζί με τους φοιτητές και τους υπόλοιπους εργαζόμενους μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook