Την ανησυχία του για τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων μεταξύ των αμάχων στη Λιβύη εξέφρασε χθες ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, απευθύνοντας έκκληση προς όλες τις πλευρές να επιδείξουν σύνεση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «Ο γενικός γραμματέας ανησυχεί ιδιαίτερα από τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για έναν απαράδεκτα υψηλό αριθμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων στη Λιβύη.  Καλεί όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση για να μειωθεί στο μέλλον ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των πολιτών».

Ο Μπαν Κι Μουν, ήρθε την Τετάρτη σε επαφή με τον πρωθυπουργό της Λιβύης, Μπαγντάντι Μαχμούντι στον οποίο εξέφρασε επίσης την ανάγκη να προστατευθούν οι άμαχοι και να γίνουν νέες προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση της κρίσης.
 
Ο γ.γ. του ΟΗΕ, ήταν υπέρμαχος εξ αρχής της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, ωστόσο ορισμένα μέλη του συμβουλίου όπως η Κίνα, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, και η Νότια Αφρική εκτιμούν ότι οι αεροπορικές επιθέσεις της Συμμαχίας, ξεπερνούν την εντολή των αποφάσεων του ΟΗΕ για τη Λιβύη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook