Σαρωτικοί έλεγχοι την Παρασκευή στον Πλατανιά

Εφαρμόζοντας στην πράξη την εντολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για εντατικοποίηση των ελέγχων στις τουριστικές περιοχές, την Παρασκευή κλιμάκιο οικονομικών ελεγκτών της εφορίας Χανίων πραγματοποίησε ελέγχους στην περιοχή του Πλατανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις σε ένα κατάστημα το οποίο “σφραγίστηκε” για ένα 48ωρο, ουσιαστικά για το Σαββατοκύριακο.

Μόλις πριν απο τρεις ημέρες με νέα του εγκύκλιο, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, έδωσε το “σήμα” για εντατικοποίηση των ελέγχων στο επίκεντρο των οποίων μπαίνει τόσο ο έλεγχος εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, όσο και η καταγραφή πληροφοριών για τη συμπεριφορά των φορολογουμένων, οι οποίες καταχωρούνται και αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών της Φορολογικής Διοίκησης, με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης για φορολογούμενους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.

Οι ως άνω έλεγχοι θα διενεργούνται σε ημερήσια βάση, συμπεριλαμβανομένων των αργιών, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook